Zootopia (2016)

movie_poster_zootopia_866a1bf2

Directors: Byron Howard, Rich Moore
Writers: Byron Howard, Rich Moore
Actors: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba

I en stad där alla djur lever tillsammans så ska en kanin som just blivit polis tillsammans med en räv jobba tillsammans för att lista ut en konspiration.

Detta är då en film som Disney ligger bakom. Men under filmens gång så kunde man verkligen tro att det är Pixar som har gjort filmen. Så hög nivå håller den. Det är något som är så underhållande att följa med i en värld där alla djuren lever som vanligt folk. Dom kör bilar, dom går på café, dom gör helt vanliga saker. Bara det gör att man ler lite under filmen. Sån kreativ idé, vilket påminner lite om Pixars Inside Out som också hade en väldigt kreativ idé till en story.

zootopia-3

Filmen tar en rätt mörk turn i storyn vid några tillfällen, vilket var väldigt trevligt i en animerad film. Det kan ju annars bli rätt “barnsligt” vid vissa tillfällen. Uppskattar verkligen att dom ger sig på lite sociala ämnen i filmen åt oss mer vuxna. Animeringarna är väldigt välgjorda, vilket ändå var väntat då det är Disney vi snackar om.

Om det är Pixar som har kronan som dom bästa i animeringen, så utmanar Disney verkligen Pixars toppfilmer med Zootopia. En kreativ, fin och mycket välgjord film. Rekommenderas verkligen.

5/5

Det här inlägget postades i Animerat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Zootopia (2016)

  1. Pingback: Årslista 2016: Topp 10 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *