Krampus (2015)

mv5bmjk0mjmzmti3nv5bml5banbnxkftztgwodeyodkxnze-_v1_uy1200_cr6006301200_al_

Director: Michael Dougherty
Writers: Todd Casey, Michael Dougherty
Actors: Adam Scott, Toni Collette, David Koechner

Michael Dougherty har tidigare bara varit regissör för en långfilm, Trick ‘r Treat. Så Krampus var hans andra film i Hollywood. Han är dock rätt rutinerad ändå, då han har varit writer för bland annat två X-Men filmer och en Superman film. Här har han tagit sig på uppdraget att göra en film om halvdemonen Krampus.

Idén till filmen är verkligen intressant. Familjen i filmen är en sån där standard “alla är arga på varandra under jul” och ungen önskar att allting ska ordna sig. Det går inte som han vill och han blir förbannad och river då sönder sin lapp med önskningarna. Det är så Krampus dyker upp.

krampussnowmen

“Saint Nicholas is not coming this year. Instead, a much darker, ancient spirit. His name is Krampus. He and his helpers did not come to give, but to take. He is the shadow of Saint Nicholas.”

Foto var faktiskt oväntat bra för att vara en sån här film. Vissa scener höll hög nivå. Monstrerna i filmen var väldigt välgjorda, speciellt Krampus. Storyn i filmen är faktiskt rätt mörk för att vara rätt “familjevänlig”. Men trots det så är det ändå som att filmen hålls tillbaka lite tack vare PG-13 markeringen. Tror filmen hade kunnat lyfta en extra nivå om dom hade gått för en R-rating.

Nåja, en helt okej film är det ändå. Trevligt med en lite annorlunda julfilm.

3/5

Det här inlägget postades i Komedi, Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *