Coherence (2013)

coherence_xlg

Director: James Ward Byrkit
Writers: James Ward Byrkit
Actors: Emily Baldoni, Nicholas Brendon, Maury Sterling

Åtta vänner har en middagsfest när en komet passerar förbi ovanför vilket leder till att märkliga saker börjar ske.

James Ward Byrkit hade tidigare bara gjort reklamer och kortfilmer innan han klev in och gjorde sin debutfilm, Coherence. Detta är en indiefilm med i princip ingen som helst budget att snacka om. Dom spelade in filmen under fem dagar i Byrkits hus.

coherence-putting-the-pieces-together

Filmen spelades in utan något manus, vilket visade sig i filmen på ett väldigt bra sätt. Dialogerna flyter på utmärkt och känns äkta. Istället för ett manus så fick skådespelarna små notiser varje dag dom spelade in om deras karaktärer och vad dom ska göra. Jag gillar verkligen filmer som ger sig in och försöker bygga en film runt improvisation.

Som jag skrev tidigare så kändes allting så äkta. Emili Baldoni påminner en hel del om Taylor Schillings karaktär i Orange is the new Black (Piper) i hur hon spelar karaktären. Vill ni ha en smart indiefilm så rekommenderar jag verkligen den här filmen.

5/5

Det här inlägget postades i Sci-Fi och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *