Swiss Army Man (2016)

swiss_army_man_poster

Directors: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Writers: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Actors: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead

Hank är strandad på en öde ö men när han hittar en död kropp som kan tala så ger dom sig ut på ett äventyr för att hitta vägen hem.

Vi har alla dessa superhjältefilmer, remakes, sequels och allt vad det heter. Med deras rätt så enkla stories. Då är det väldigt härligt med något orginellt och fräscht som Swiss Army Man. Jag tror att själva storyn kan få folk att inte vilja ens starta den här filmen. En film om ett pruttande lik och en man som snackar med honom? Är väldigt orginellt, men är något som kan få folk att vända sig någon annanstans.

Den här filmen är lite som en Pixar film, där den utspelar sig på två nivåer. Den ena är en rak komedi med helt löjliga saker som sker mellan dessa två personer. Men den andra nivån är helt annan där dom går in på vänskap, ensamhet, sociala regler och kärlek. Det är något som verkligen lyfter den här filmen.

Både Paul Dano och Daniel Radcliffe gör det väldigt bra. Jag gillar att Daniel Radcliffe ger sig på lite mer intressanta projekt efter Harry Potter. Det har han säkert råd med också, då pengarna lär ju rulla in bra från allting som har med Harry Potter att göra.

Detta är en film som kan diskuteras en hel del. Dom lämnar filmen rätt öppen till publiken och man får själv sätta ihop vad man tycker om allting i filmen. Detta var verkligen en film jag tyckte om. Speciellt storyn som är så udda och orginell. Rekommederas verkligen.

4,5/5

Det här inlägget postades i Drama, Komedi och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Swiss Army Man (2016)

  1. Frökentv skriver:

    Vill så gärna se denna!

  2. Fiffi skriver:

    Herregud, vilken film!!! <3

  3. Pingback: Årslista 2016: Topp 10 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *