Hunt for the Wilderpeople (2016)

mv5bmji1mdq2mdg5ml5bml5banbnxkftztgwmjc2njm5ode-_v1_ux182_cr00182268_al_

Director: Taika Waititi
Writers: Taika Waititi, Barry Crump
Actors: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata

Hunt for the Wilderpeople är en film från Nya Zeeland och är regisserad av Taika Waititi. Han är även mannen bakom komedin What we do in the Shadows, en film som var rätt rolig. Nu har han gett sig på en äventyrskomedi med den rutinerade Sam Neill i ena huvudrollen och den yngre Julian Dennison.

Filmen handlar om Ricky (Julian Dennison) som inte har någon familj och flyttas mellan familj och familj för att ingen vill ha honom. Tillslut så hamnar han hos Sam Neill och hans fru som bor ute i vildmarken. Det vill säga att han hamnade i en familj som i princip är motsatsen till vad han är för person. Det ena leder till det andra och dom flyr ut i vildmarken.

Det är en kort beskrivning av storyn. Detta är en sån trevlig liten film rakt igenom. Skådespelarinsatserna är bra. Storyn är väl rätt simpel men dom berättar den så väl så det spelar ingen roll. Taika Waititi regisserade även filmen mycket fint. Fotot är så välgjort och vissa scener påminner så mycket om Wes Anderson. Där allting är cleant och centrerat. Vilket var mycket bra då jag tycker Wes Andersons foto kan bli lite för mycket ibland. Men Taikia Waititi balanserade det väldigt bra i den här filmen.

Komedin i filmen blandar och ger en hel del, men det får man nästan räkna med när man drar igång en komedifilm. Men överlag så håller det ändå bra. Rekommenderas verkligen.

5/5

Det här inlägget postades i Komedi och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *