Captain Fantastic (2016)

captain_fantastic_ver2_xlg

Director: Matt Ross
Writer: Matt Ross
Actors: Viggo Mortensen, George McKay, Samantha Isler

Captain Fantastic är helt fantastisk. Jag älskade verkligen den här filmen. Viggo Mortensen är väldigt bra i huvudrollen som Ben och farsan till dom sex ungarna. Alla karaktärer är så välgjorda och alla gör det bra i sin roll. Det är något fräscht och skönt med en huvudkaraktär i Ben som i princip alltid talar sanning. Det är inget sånt som man brukar få i filmer när dom inte snackar med varandra. Får Ben en fråga så svarar han på den ärligt, vilket i sig leder till några rätt intressanta scener med hans ungar.

Det är många gånger man sitter och funderar lite över om Ben är en bra pappa eller inte. Han har uppfostrat dom till rätt speciella ungar, men har han gjort det på “rätt sätt”?

Storyn kretsar runt den familjen som bor mitt ute i skogen och istället för att gå i skola så lär han upp dom. Istället för att dra och handla så jagar dom egen mat. Men det är något som händer och dom måste packa ihop hela familjen och dra ut till storstaden.

Den här filmen har i princip allting. Den har dom där sköna feelgood scenerna, den har humorn, den har scener där man nästan fäller en tår. Den har allting man vill ha i den här typen av film. Det var nästan så att jag ville applådera när eftertexterna började rulla. Fantastisk.

5/5

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Captain Fantastic (2016)

  1. Pingback: Årslista 2016: Topp 10 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *