Årslista: 2014

maxresdefault

10. The Lego Movie
– Det är något trevligt med en animerad legofilm. Den är så välgjord rakt igenom, nästan Pixar kvalité.

what-we-do-in-the-shadows1

9. What we do in the Shadows
– En mockumentary om ett gäng vampyrer som bor som vanligt folk. Klockren humor och så välgjord av Jemaine Clement och Taika Waititi.

fury

8. Fury
– Enbart på listan på grund av skådespelarinsatserna. Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena och Jon Bernthal. Så bra tillsammans.

interstellar

7. Interstellar
– Den enorma filmen som man troligen skulle ha gått igenom på bio. En väldigt lång film men den är utan tvekan något speciellt. En rätt så intressant film.

Marvel's Guardians Of The Galaxy..L to R: Drax the Destroyer (Dave Bautista), Gamora (Zoe Saldana), Groot (voiced by Vin Diesel) and Peter Quill/Star-Lord (Chris Pratt)..Ph: Film Frame..?Marvel 2014

6. Guardians of the Galaxy
– Jag är inte mycket för superhero filmer, men den här var verkligen trevlig. En lättsam och komisk film rakt igenom med Chris Pratt i huvudrollen.

chef_movie_stills

5. Chef
– En sån glad och fin feelgood film. Rekommenderas verkligen.

hero_thebabadook-2014-1

4. The Babadook
– Det är så trevligt med en skräckfilm som inte följer “skräckmodellen”. The Babadook spelar på två nivåer samtidigt, så speciell och så bra.

maxresdefault-1

3. Spring
– En film som jag inte hade allt för höga förväntningar på innan jag starta den. Men så bra den var. Spelar in på flera olika genres under filmens gång.

nightcrawler_teaser_727

2. Nightcrawler
– Vars var Oscarnomineringen för Jake Gyllenhaal? Han var fantastisk i huvudrollen.

gone-girl07-2

1. Gone Girl
– Given etta. Den hade så mycket som jag tycker om i en bra thriller. Väldigt bra skådespelarinsatser, ett bra foto och en väldigt intressant story. Dom berättar även storyn på ett väldigt bra sätt. Mycket bra.

Strax utanför: The Imitation Game, Whiplash, Birdman, American Sniper, 22 Jump Street, John Wick

Det här inlägget postades i Årslista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Årslista: 2014

 1. Fiffi skriver:

  Gone Girl? Really? 😉

  Ska bli intressant att se om Calvary kan slå sig i här när/om du ser den. Älskar den filmen!

 2. filmitch skriver:

  Ett överlapp i Nightcrawler, filmer jag inte sett på din lista är Fury, Chef och Spring där den sistnämnda nog är den som intresserar mig mest. Din etta gillade jag inte alls men vad jag förstått är den filmen lite av en vattendelare.
  https://filmitch.wordpress.com/2016/01/29/arets-basta-filmer-2014/

 3. Sofia skriver:

  Många trevliga filmer på listan som jag i vanlig ordning inte gjort eftersom det inte hunnit gå så många år… Dock skulle jag nog sätta Nightcrawler före Gone Girl. Den senare var en helt ok thriller, men gjrode saker och ting lite väl invecklade för sitt eget bästa. Pluspoäng för både LEGO och WWDItS 😀

  • Simon Larsson skriver:

   Det var ju det jag tyckte om med Gone Girl, så trevligt med en rätt invecklad story och mystiken runt den. Så bra. Men Nightcrawler höll också väldigt hög kvalité!

 4. Elsa skriver:

  Då är vi två om Gone Girl, jag tyckte också den var riktigt riktigt bra. Interstellar sitter högre upp för mig och likaså Imitation Game, men Gone Girl är ändå inte långt efter.

  • Simon Larsson skriver:

   Tyckte om både Imitation Game och Interstellar. Tror dock Interstellar hade varit högre upp om jag hade gått igenom den på bio, verkar ha funkat mycket bra där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *