SKRÄCKFILMSVECKA: Trick ‘r Treat (2007)

trick-r-treat-poster

Director: Michael Dougherty
Writer: Michael Dougherty
Actors: Anna Paquin, Brian Cox, Dylan Baker

Skräckfilmsvecka: Då vi nu är mitt inne i halloween så kliver jag in och går med i skräckfilmsveckan. Under hela veckan så kommer det bara att vara skräckfilmer som läggs upp på hemsidan. Det kommer även vara flera olika typer av skräckfilmer!

Detta är en film jag knappt hade någon aning om vad det var för något. Men storyn lät intressant där dom följer fem olika storylines under samma kväll. Det i sig lockade mig, men kunde dom leverera det på ett bra sätt?

Det skulle jag nog inte säga. Det är som att filmen försöker hålla till på flera olika genres samtidigt. Det går ju att göra det bra, vilket filmen Spring (2014) gjorde det mycket bra. Men i den här filmen funkade inte. Är det en skräckfilm? Knappt läskig alls. Komedifilm? Dom försöker vara roliga, men failar. När inte det funkar så håller inte riktigt filmen.

Om man ska beskriva vad filmen är så kan det nog vara en familjevänlig skräckfilm med komedi här och där. Michael Dougherty gick ju sen och gjorde Krampus (2015) som är i en liknande stil och den filmen höll en rätt bra nivå. Men Trick r’ Treat var verkligen inte i närheten av den.

1/5

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till SKRÄCKFILMSVECKA: Trick ‘r Treat (2007)

  1. filmitch skriver:

    Synd – det är iofs kanske inte den bästa av skräckfilmer men den är förbaskat snygg och har en skön Halloweenkänsla.

  2. Fiffi skriver:

    Det läskigaste är ungens tyghuva. Resten är blaj. Jag var lite snällare med betyget än du, men bara lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *