SKRÄCKFILMSVECKA: Holidays (2016)

holidays-2016

Holidays är en film med flera kortfilmer i den. Det är tio olika regissörer som har hand om åtta olika högtider. Dom flesta är lite over the top och har lite komedi här och där. Dom flesta delarna har så kreativa stories vilket var trevligt. Här är då alla delar av filmen och vad jag tyckte om dom.

Valentine’s Day – Dennis Widmyer, Kevin Kolsch
– Man fick lite Wes Anderson vibbar från Dennis Widmyers foto. Storyn är rätt udda men funkar ändå rätt bra. Tjejen som spelar mobbaren håller Joffrey från Game of Thrones klass, riktigt irriterande. Bra jobbat. En bra start på filmen.

3/5

St. Patrick’s Day – Gary Shore
– OK?!
Det var lite så man satt under stora delar av den här delen av filmen. Det var vissa stunder man satt där och knappt visste vad dom höll på med. Hon som spelade tjejen i klassrummet lyckades verkligen göra den här delen mer otäck. Leendet med och applåderna? Oj oj.

3/5

Easter – Nicholas McCarthy
– Klurigt att beskriva den här delen av filmen. Även den här var märklig, men inte på samma sätt som St. Patrick’s Day. Dom lyckades iallafall göra haren rätt grisig, vilket är ett plus. Eller? Ja, kanske. Men det var ändå en rätt tunn story.

2/5

Mother’s Day – Sarah Adina Smith, Ellen Reid
– Detta var en av dom svagare delarna i filmen. Den var inte lika kreativ som dom andra och det visade sig verkligen.

2/5

Father’s Day – Anthony Scott Brown
– Utan tvekan min favorit. Det var lite Fincher vibbar från Anthony Scott Browns foto i den här delen. Mycket välgjord och jag gillar hur dom valde att berätta storyn.

4/5

Halloween – Kevin Smith
– Jag tycker Kevin Smith som regissör, men hans del i den här filmen kändes rätt platt. Han har hand om Halloween, men det var väl inte allt för mycket Halloween över det hela? Den hade dock en del komedi, vilket alltid är trevligt.

2/5

Christmas – Scott Stewart
– Lite som Mother’s Day, inte lika kreativ som många av dom andra.

2/5

New Year’s Eve – Adam Egypt Mortimer
– Detta är delen vi fick dom två bästa skådespelarinsatserna i filmen. Dom sålde sina roller väldigt bra och storyn höll en duglig nivå. Det gick ju dock att lista ut rätt snabbt vars den var på väg, men den fungerade ändå. Håller denna strax bakom Father’s Day av Antony Scott Brown.

4/5

Överlag så har filmen ett rätt intressant koncept och vissa av delarna levererar verkligen. Nu var det väl dock rätt väntat att man inte skulle tycka om allt i filmen. Det är trevligt att dom ändå lyckades få ihop en vettig film med så många olika regissörer och writers i filmen. Några toppar och några dalar, men filmen var ändå rätt bra.

3/5

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till SKRÄCKFILMSVECKA: Holidays (2016)

  1. Fiffi skriver:

    Bra helhet i filmen ändå, dom flesta antologifilmer är betydligt mer ojämna än denna. Men ormen alltså. Äckligt.

  2. filmitch skriver:

    Gillade filmen överlag, jag är lite svag för de här antologifilmerna även om de kan vara lite ojämna. ABC of death, VHS 2 och Hauted universites och Phobia är alla bra filmer i genren. Nu fick du en del tips utan att ens ha bett om dem 😉

  3. Pingback: Årslista 2016: Plats 60-51 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *