SKRÄCKFILMSVECKA: The Invitation (2015)

ap6uy2wfa2n7ajybfwgpgguugqc

Director: Karyn Kusama
Writers: Phil May, Matt Manfredi
Actors: Logan Marshall-Green, Emayatzy Corinealdi, Michiel Huisman

The Invitation är en skräck-thriller där vi får följa Will (Logan Marshall-Green) och hans flickvän när dom blir bjudna till Wills exfrus hem efter att hon varit bortrest i flera år. Hennes nya man och nya vänner är lite märkliga, vilket får Will att fundera vad som egentligen pågår i huset.

Detta är verkligen en film som är på gränsen att inte vara en skräckfilm. IMDB har den som en thriller, men dom har ju även placerat ut andra filmer som kanske inte platsar i den genren. Wikipedia säger dock att det är en skräck-thriller och det kan jag nog nästan hålla med om. Den har vissa moments som hade kunnat platsa in i en skräckfilm.

Detta är verkligen slowburn då dom verkligen tar tid på sig att förklara vad som pågår. Skådespelarinsatserna är stabila rakt igenom hela filmen, så där fanns det ju ingenting att klaga på. Fotot höll riktigt hög kvalité i vissa scener.

Men trots det så tycker jag inte filmen riktigt lyfter. Det verkade som att dom skulle dra storyn åt ett håll som jag inte hade väntat mig, men istället så tog dom den rätt väntade vägen och det var lite av en besvikelse. Det fanns utan tvekan glimtar av kvalité.

3/5

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till SKRÄCKFILMSVECKA: The Invitation (2015)

 1. filmitch skriver:

  Tråkigt en av mina absoluta favoriter från förra året – gillade tempot, skådisarna och att den tog ett par vändningar i storyn som trots allt var lite kluriga

  • Simon Larsson skriver:

   Ja, det är en rätt intressant film. Hade nog gillat filmen mer om dom gick en annan väg i tredje akten.

 2. Fiffi skriver:

  Men GOSH va Logan Marshall-Green är lik Tom Hardy. Eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *