SKRÄCKFILMSVECKA: The Purge: Anarchy (2014)

f4aedd_adf3c4bc458c43e7bb0366b2d3423607-mv2

Director: James DeMonaco
Writer: James DeMonaco
Actors: Frank Grillo, Carmen Ejogo, Zach Gilford

Detta är då den andra filmen i The Purge serien. Efter den väldigt svaga första filmen så hade jag rätt låga förväntningar på den här filmen. Istället för att hålla till i ett hus, som dom gjorde i första filmen, så valde dom att kliva ut och berätta en lite större story. Vi får då följa tre grupper med olika personer under Purge kvällen när dom stöter på varandra.

Vi har den militäriska actionhjälte esque personen Sergant som spelas av Frank Grillo. Vi har paret Shane (Zach Gilford) och Liz (Kiele Sanchez) samt mamman och dottern Eva Sanchez (Carmen Ejong) och Cali (Zoe Soul).

Den här filmen tar utan tvekan ett stort steg framåt från den första. Vi har dock fortfarande kvar dom tveksamma dialogerna och skådespelarinsatserna. Så man kan ju börja fråga sig om det är regissören James DeMonacos fel, dådet var samma sak i den första filmen. För i vissa scener så visar alla i casten att dom har kvalité, men det håller sig inte genom hela filmen. Fotot är dock något som James DeMonaco har lyckats bra med igen.

Den har inte lika många tveksamma jumpscares eller svamliga saker som i första filmen (det finns dock några såna). Dom har även några riktigt välgjorda scener som jag tyckte om. Dom verkar dock ha tagit ett steg in mer mot action än skräck, men filmen har utan tvekan kvalité.

3/5

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *