SKRÄCKFILMSVECKA: Ouija: Origin of Evil (2016)

small_eebf3c2a6ff37d9f6740d44bbb54bc4b-642_poster

Director: Mike Flanagan
Writers: Mike Flanagan, Mike Howard
Actors: Elizabeth Reaser, Lulu Wilson, Annalise Basso

Mike Flanagan är mannen bakom Hush (2016) som jag verkligen tyckte om. I den här filmen har han gett sig på en av filmerna i “Ouija-serien” om man nu kan kalla dom det. Den här filmen utspelar sig på 60-talet där vi får följa en mamma och hennes två döttrar när dom lurar folk på pengar. När morsan en dag plockar hem ett Ouija spel till hemmet så förändras allting för dom.

Filmen kändes som att den var längre än dom cirka 95 minuterna filmen var. Den höll ett oväntat lågt tempo för att vara en skräckfilm då dom verkligen tog tid på sig att sätta upp allting i storyn. Det är en hel del jumpscares vilket jag inte riktigt tycker om då dom kan bli rätt billiga ibland. Den här filmen har några av dom, men dom har även några som dom verkligen gör det bra med.

Mike Flangans foto i den här filmen är en av dom två sakerna som verkligen står ut i den här filmen. Dom lyckades verkligen sälja att filmen utspelar sig långt bak i tiden. En mycket snygg film överlag. Den andra grejen är hur bra Lulu Wilson är i den här filmen. Det är hon som spelar den yngre dottern och gör den bästa insatsen i hela filmen. Mycket bra. Annalise Basso, som är med i den fantastiska filmen Captain Fantastic (2015), samt Elizabeth Reaser gör båda det bra.

Storyn är väl inte allt för ny om vi ska säga så. Den spårar även ur en aning i den tredje akten. Dom kommer inte med något riktigt nytt, men filmen funkade ändå rätt bra.

3/5

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *