SKRÄCKFILMSVECKA: The Neon Demon (2016)

neon-demon-main

Director: Nicolas Winding Refn
Writers: Nicolas Winding Refn, Mary Laws, Polly Stenham
Actors: Elle Fanning, Jena Malone, Keanu Reeves

Det finns vissa filmer som gör att man vill leta reda på mer information om när väl eftertexterna rullar. Man kliver in på internet och går igenom texter från andra folk för att få en bättre bild av filmen man just har gått igenom. The Neon Demon passar in i den kategorin av filmer. Det är verkligen något speciellt och udda som håller ihop den här filmen. Grundstoryn är rätt svag men man är fortfarande fast i filmen. Refn och Braiers foto är fantastiskt.

Detta är då en skräckthriller där vi får följa en ung modell som just tagit sig till Los Angeles i drömmar om att slå igenom och bli stor. Vi får då följa med bakom modebranschen och få en blick av hur det fungerar. Men hon stöter på folk som inte tycker om att hon har klivit in och stulit rampljuset från dom.

Jena Malone är väldigt bra i en av rollerna i den här filmen. Keanu Reeves spelar en sliskig motellägare. Elle Fanning imponerar även hon. Men som jag skrev tidigare, Refns foto är fantastisk. Det är lite så där “every frame a painting” över hela filmen. Så stilrent, så snyggt.

Jag kan dock förstå varför många inte tycker om den här filmen för den är verkligen speciell. Nicolas Winding Refn har ju tidigare gjort Only God Forgives som även den blev rätt sågad. Men jag tror båda filmerna rullar på en liknanade nivå. Men bara för fotot och musiken så borde ni ge den här filmen en chans som den förtjänar.

4/5

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till SKRÄCKFILMSVECKA: The Neon Demon (2016)

  1. Sofia skriver:

    Du skriver “Refns foto är fantastiskt”, men det är väl inte han som är fotograf på filmen?

  2. Only God Forgives är en film som jag verkligen hatar, det är rent skräp i mina ögon så därför är jag lite förvånad över att jag tycker The Neon Demon är helt okej. Väldigt vacker om inget annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *