Everest (2015)

everest-poster

4/5

Detta är en film vars story jag visste väldigt lite om. Det jag visste var att det skulle handla om ett gäng personer som ska klättra Mount Everest och att någonting inte kommer gå som det ska. Inte mycker mer än så vilket jag tror spelade in bra med den här filmen. Jag hade ingen aning om vars dom skulle ta den och det funkade enormt bra.

Dom sålde det så bra hela atmosfären runt filmen. Kylan, ljudet och skådespelarinsatserna är mycket bra. Casten har ju en hel del stora namn som Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Keira Knightley, Robin Wright, Michael Kelly och Sam Worthington. Det är dock Jason Clarke som verkligen imponerar i huvudrollen.

Jag tycker dock fotot var lite vekt ibland. Man kan tycka att dom hade kunnat få ihop lite fler imponerande scener med så mycket natur runtomsig. Det var lite klurigt att hålla reda på alla karaktärer när dom väl börjar att bestiga berget. Dom vandrar ju med mask och grejer så det är inte lätt att hålla reda på dom.

Överlag så tyckte jag verkligen om den här filmen. Den hade sina svackor här och där men dom lyckades ändå väldigt bra. Det var en hel del “edge of my seat” scener genom filmen och även en hel del emotionella sådana. En stark fyra får Everest i betyg och den rekommenderas verkligen.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Everest (2015)

 1. Movies - Noir skriver:

  Kul att du tog dig en titt och gillade den så pass mycket också! Hade den tagit sig in på topp 10 eller krävdes det en femma för det?

  Jag såg den som sagt på bio och det var ett imponerande ljud som du också noterat. Satt verkligen som på nålar under många scener. Vill känna när jag ser film och det gjorde jag verkligen här.

  Håller även med dig om att Jason Clarke nog var bäst, trots flera kända namn och ansikten.

  Min text om Everest som jag hade som tvåa bland filmerna från 2015.

 2. Pingback: Årslista: 2015 | FILMNIGHT

 3. Pingback: 13 Hours (2012) | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *