Joy (2015)

joyfilmposter

5/5

David O. Russell, Jennifer Lawrence, Robert De Niro och Bradley Cooper. Dessa tre har tidigare gjort Silver Linings Playbook som sopade hem en Oscar åt Jennifer Lawrence samt nomineringar för dom tre andra. Dessa tre verkar vara the go to guys när det kommer till att lägga fram en story för David O. Russell.

Detta är ännu en verklighetsbaserad story vilket börjar bli en trend här på bloggen. Det här är då historien om Joy Mangano som är grundaren av “Miracle Mop” som jobbade hårt för att nå den framgången hon nu har. Hon är också krediterad som en executive producer till den här filmen.

Det jag har hittat om själva storyn så är det en hel del som stämmer men vissa saker har dom ändrat för att få in det i filmen. Vissa karaktärer är helt påhittade medans andra är blandade karaktärer från Joys liv. Det är väl något man får räkna med när det kommer till såna här historier.

Dialogerna i den här filmen är så bra. Allt som oftast så flyter dom på och känns nästan improviserade i vissa scener. Nu vet jag inte om det stämmer men det är sånt jag tycker om. Det går ju hand i hand med väldigt bra skådespelarinsatserna, speciellt från Jennifer Lawrence. Hon vann en Golden Globe och blev nominerad för en Oscar (Brie Larson för Room plockade hem vinsten) vilket var trevligt. Vilket jag tror var rättvist då hon verkligen levererade i den här filmen. Den andra som gjorde det väldigt bra var Robert De Niro. Hans karaktär är lite små udda men han säljer det på ett väldigt bra sätt.

Detta är en story som jag inte intresserade mig allt för mycket. Vi får följa en kvinna som jag aldrig har hört talas om som försöker sälja en mopp, hur ska det hålla mig intresserad? Lite så var det. Men så fel jag hade. Jag var helt såld rakt igenom hela filmen. Hela blandningen med vinter i New York, dom högklassiga skådespelarinsatserna med dom sköna dialogerna. Trots att filmen är över två timmar så kändes det inte som den drog alls, vilket ibland kan hända när dom är så långa. Så välgjord.

Detta är en film som har blivit sågad rejält och jag vet faktiskt inte varför. Jag brukar ofta förstå varför många har sågen framme, men med den här fattar jag inte. Är det Jennifer Lawrence? David O. Russell? Men det är ju en sak som är så trevligt med film, det är så delat.

Detta är en story om en kvinna som sliter hårt som fan för att nå framgång i något hon älskar att göra. Den är så insipirerande och jag var helt såld. Det kanske inte är en film för alla men jag rekommenderar den ändå!

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Joy (2015)

 1. Movies - Noir skriver:

  Kan inte annat än säga wow, en femma. Själv delar jag sällan ut femmor så det blir extra “stort” när man ser en delas ut. Det är som du säger, man vet aldrig vad man kommer tycka och vissa gånger gillar man en film som de flesta andra inte gillar.

  Tyvärr kan jag inte säga att jag kände samma sak. Såg filmen relativt tidigt, innan Oscarsgalan och allt. Visste inte mycket om den, mer än vilka som var med och vem som hade gjort den. Kanske inte direkt dålig, men den gick bara inte hem hos mig.

  Själv gav jag Joy en stark tvåa…

 2. Fiffi skriver:

  Hahaha, WOOOOOOOW, en femma till golvmoppsfilmen! Härligt när det händer, den där känslan när man ser en fullpoängare är ju det man strävar efter hela tiden men sällan får vara med om 🙂

 3. Pingback: Årslista: 2015 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *