Arrival (2016)

arrival-final-trailer-and-new-poster-arrival-820x304

4/5

Ens förväntningar på en film kan ibland sänka dom, iallafall för mig. När det kommer till Arrival så hade jag knappt hört något negativt om den. Lägg därtill en av Hollywoods bästa kvinnliga skådespelare Amy Adams i huvudrollen. Hon är också uppbackad av två skickliga skådespelare i Jeremy Renner och Forest Whittaker. Inte nog med det så är den regisserad av Denis Villeneuve som har filmer Enemy, Prisoners och Sicario bakom sig. Jovars, man hade höga förväntningar.

Storyn är rätt kreativ där vi får följa språkexperten Louise Banks (Amy Adams) som ska försöka kommunicera med dessa aliens som har landat. Detta är dock bara i USA då dessa pods har även landat på 11 andra ställen runtom på jorden. Det är välgjort och snyggt rakt igenom. Jag hade ingen som helst aning om vars dom skulle ta den här storyn och dom tog en väg som jag inte hade förväntat mig. Musiken och ljudet är väldigt välgjorda vilket alltid är ett plus.

Jag håller nog både Prisoners och Sicario högre än Arrival när det kommer till dom filmerna som Denis Villeneuve har gjort. Men jag tror dock att Arrival är en film som man borde gå igenom fler gånger än en gång för att verkligen få grepp på allting runtomkring. Men jag hade alldeles för höga förväntningar och filmen lyckades inte nå upp till dom. Detta är utan tvekan en intressant och välgjord film, men trots det så blev jag ändå lite besviken. Detta är dock en film som jag ändå rekommenderar.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Arrival (2016)

 1. Pappan skriver:

  Ska också försöka se Arrival någon gång de kommande veckorna då man precis som du säger knappt hört något dåligt om den.

 2. Emelie skriver:

  JA, Amy Adams – en av de bästa, så otroligt exceptionell. Underskattad.

 3. Jojjenito skriver:

  Kul att den uppskattades trots höga förväntningar. 🙂

  Förresten, har du sett Enemy och vad tycker du om den i såna fall?

  • Simon skriver:

   Jo, det har jag. Enemy är rätt trevlig, men det är nog lite som med Arrival att man kan behöva gå igenom den flera gånger. Jake Gyllenhaal är dock mycket bra.

 4. Pingback: Inför Oscarsgalan 2017 | FILMNIGHT

 5. Pingback: Årslista 2016: Topp 10 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *