The Rise of the Planet of the Apes (2011)

4,5/5

Detta är en filmserie (om man nu kan kallade det så) som jag har hört en del bra om. Av någon anledning så har jag inte hittat något intresse till dom. Men jag valde att ge den en chans och blev helt såld, så välgjord.

The Rise of the Planet of the Apes är en reboot av Planet of the Apes serien med filmer, böcker, serietidningar och böcker. Det finns redan ett x-antal olika filmer när det kommer till den här serien. Det släppte fyra stycken på 70-talet, vi hade en 2001 som var regisseradav Tim Burton.

I den här filmen så får vi följa en forskare som har lyckats plocka fram en medicin som gör att dessa apor blir hypersmarta. Det ena leder till det andra och James Franco hamnar med en apunge i sitt hem som han måste ta hand om, Caesar. James Franco spelar forskaren och Caesar spelas av Andy Serkis. Franco är väl ingen skådespelare som många älskar, men han gör det bra i den rollen han har.

Det är verkligen imponerande hur dom har lyckats få in Andy Serkis i filmen på ett smidigt sätt. Jag vet inte riktigt hur det fungerar men det funkar då iallafall. CGIn är väldigt bra i stora stunder av filmen, ibland så kan man märka av det inte riktigt passar in. Men kvalitén är mycket bra överlag.

Karaktärutveckligen på Casear är riktigt välgjord. En annan sak som också fungerade riktigt bra var hur dom lyckades göra scenerna med bara apor intressanta. Det är egentligen dom som lyfter allting i den här filmen. Dom lyckas verkligen sälja dessa “relationer” mellan aporna utan att använda några dialoger.

Det är egentligen bara två saker som jag tycker är negativa i den här filmen. Ibland kan det bli lite för mycket “popcornrulle” över det hela. Det andra är att den påminner en aning om hur superhjältefilmer är filmade och deras foto. Det är en av sakerna jag ogillar i superhjältegenren, men det är en sån liten sak att gnälla på i den här filmen.

Fan, jag gillade verkligen den här oväntat mycket. Den får fyra och en halv i betyg, rekommenderas verkligen!

Det här inlägget postades i Drama, Sci-Fi och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till The Rise of the Planet of the Apes (2011)

  1. Pappan skriver:

    Du borde absolut se originalfilmerna, de första fem alltså. Första är ett mästerverk! Den här gillade jag i vissa stunder, men fanns mycket dumt och dåligt i den också så av mig får den bara ett medelbetyg. John Lithgow är det bästa med filmen.

  2. Lena skriver:

    Jag har sett filmerna från 70-talet och den från 2001 är bland en av mina favoritfilmer men jag har ärligt talat inte känt något sug efter dessa nya filmer, men jag kanske ska ge dem en chans?

  3. Sofia skriver:

    Oj, högsta betyg, det var inte illa. För min del hade den svårt att höja sig över en vanlig popcornrulle, kanske främst beroende på lite beiga människoskådisar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *