Black Mirror – Säsong 3

S03E01: Nosedive – 4/5
S03E02: Playtest – 4/5
S03E03: Shut Up and Dance – 3/5
S03E04: San Junipero – 3/5
S03E05: Men Against Fire – 3/5
S03E06: Hated in the Nation – 2/5

Black Mirror är en TV-serie där varje avsnitt har olika historier. Men alla avsnitt följer ett liknande koncept där det handlar om teknologin i världen. Charlie Booker är både showrunner och en av dom som skriver avsnitten. Dom flesta avsnitten är även rätt unika när det kommer till vad för story dom berättar vilket är trevligt.

Säsongen inledde på ett väldigt bra sätt med två högklassiga avsnitt, Nosedive och Playtest. Dom två avsnitten fokuserar på hur vi sätter en rating på allting (lite ironiskt då jag har gett avsnitten en rating) och Playtest ger sig in på VR-teknologin. Kurt Russells son, Wyatt Russell, gör det väldigt bra i sin roll i det andra avsnittet.

Shut Up and Dance är en lite mer “grundad story” om man jämnför med dom tidigare. Här får vi följa en grabb som har blivit filmad genom sin webcam och måste på så vis göra olika saker för att inte få den videon släppt på internet. Väldigt mörk story men den når inte riktigt upp till dom två inledande avsnitten.

San Juipero är lite av en love story och Men Against Fire ger sig in i kriget. Man kan dock inte säga allt för mycket om dom här två avsnitten utan att spoila något. Det är två helt okej avsnitt överlag, men inte mer än så.

Säsongsfinalen och avsnittet som var trettio minuter längre än dom vanliga, Hated in the Nation, höll inte alls lika hög nivå som dom andra avsnitten. Dom fokuserar på social media en hel del där folk får rösta på vilka människor som ska mördas genom att använda högteknologiska bin som staten har släppt ut för att hålla världen igång. Hela grejen kändes B-filmsaktig och jag kunde inte riktigt tro på att det är Black Mirror av alla som hade släppt ett sånt här avsnitt.

Överlag så är det en säsong som inledde på ett väldigt bra sätt och sakta men säkert droppade i kvalité. Dom fortsätter dock plocka fram intressanta historier att berätta och det ska dom verkligen ha cred för. Charlie Booker håller verkligen världsklass och har en jävla fantasi att komma på alla dessa olika scenarior. Rekommenderas verkligen.

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Black Mirror – Säsong 3

  1. Frökentv skriver:

    Älskar black mirror men har inte sett tredje säsongen än så får göra det snart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *