The Incredible Hulk (2008)

2/5

The Incredible Hulk är exakt en sån film som gör att man inte vill följa dessa superhjältefilmer. Det är dum action med dumma karaktärer som tar dumma beslut. Lite synd är det, speciellt när öppningen av filmen verkligen var stark. Men sakta men säkert så droppade filmen i kvalité tills att man nästan satt och skratta hur låg nivå filmen höll. Dom har två skickliga skådespelare i Edward Norton och Liv Tyler som gör scener tillsammans som är så platta så man nästan kan tro det är amatörer. Det mesta lär nog falla på manuset och dom rent utsagt usla dialogerna dom får jobba med.

Sen att militären verkar vara helt clueless höjer ju inte kvalitén precis. Jag menar, flyga genom en stad och skjuta automatvapen från en helikopter låter väl inte allt för vettigt när det är fullproppat med civila på plats. Man vill ju ändå ha lite realism i dom här filmerna annars kan det verkligen dra iväg alldeles för mycket.

Nu var det ju inte så att jag hade höga förväntningar, speciellt då hulkens backstory inte är allt för intressant. Detta är utan tvekan den sämsta filmen om superhjältar jag har gått igenom.

Det fanns dock tre saker som höjde filmen från en etta i betyg. Som jag tidigare skrev så var öppningen av filmen stark. Egentligen hela första akten gjorde många rätt. Vi har även en scen i tredje akten där vi får en bra scen där Bruce Banner blir till hulken, riktigt välgjord. Den tredje grejen var CGIn som jag tycker var helt okej. Men The Incredible Hulk är verkligen ett stort steg bakåt efter den starka starten med Iron Man.

Det här inlägget postades i Superhero och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till The Incredible Hulk (2008)

  1. Sofia skriver:

    Hur känner du inför Eric Bana-filmen? Jag håller med om att den här blev något av ett magplask, särskilt vad gäller Tim Roths monsterhulk men tycker liksom du att inledningen ändå är ganska trevlig. Edward Norton gör sällan bort en roll. Men sedan blir det bara för dumt. Då är Ang Lees version bättre (men inte toppklass där heller…).

    • Simon skriver:

      Tror inte jag har gått igenom den filmen och det är väl ingen som lockar precis. Edward Norton är ju en skicklig skådespelare, men han fick verkligen inte mycket hjälp av manuset här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *