The Greats

The Greats är en liten serie jag vill dra igång här på bloggen. När det kommer till äldre filmer så har jag, av någon anledning, aldrig varit något större fan. Jag vet faktiskt inte varför det är så. Det är likadant med till exempel fotbollsspelare och skådespelare som man inte tycker om. Men jag vill verkligen kliva in och gå igenom några av dom bästa filmerna genom tiderna. Om jag skulle gissa så kan nog den första Star Wars filmen från 1977 vara den äldsta jag har gått igenom. Det säger ju en hel del.

Det finns så många som man hört så bra om som man inte givit en chans. Filmer som till exempel 2001: A Space Odyssey, 12 Angry Men, The Godfather, Clockwork Orange, Rocky, Fargo, Alien, City of God, The Thing, Pulp Fiction, Taxi Driver osv osv. Detta är då filmer som både är äldre samt “nyare”. Har ni några tips på bra äldre filmer som ni skulle ranka som dom bästa, då får ni gärna lämna en kommentar!

Det här inlägget postades i Animerat, Dokumentärer, Drama, Komedi, Romantik, Sci-Fi, Skräck, Superhero, Svensk film, Thriller och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till The Greats

 1. Henke skriver:

  Vill du ha några tips på bra filmer före millennieskiftet?

  1920-talet: Sunrise a song of two humans + Metropolis

  1930-talet: City lights + Bringing up Baby + Stagecoach

  1940-talet: Laura + A matter of life and death + Brief ecncounter

  1950-talet: Roman holiday + 12 angry men + Rio Bravo + Flicka och hyacinter

  1960-talet: From Russia with love + The graduate + Persona

  1970-talet: Alien + Paper Moon + The Godfather + The Warriors

  1980-talet: Aliens + Mad Max 2 The road warrior + Blade runner + The Breakfast Club + Die hard

  1990-talet: True romance + Heat + The fifth element + The straight story + Before sunrise

 2. Sofia skriver:

  Bra projekt — det är aldrig fel att kolla upp klassikerna! Hänger på Henke i rekommendationen av Metropolis, Dr. Caligaris kabinett är inte dum den heller. Själv är jag väldigt svag för Citizen Kane, All About Eve är också bra. Midnight Cowboy är av lite modernare snitt. Skickar med en lista för lite fler idéer

  https://bilderord.wordpress.com/listor-2/varldens-100-basta-amerikanska-filmer-enligt-afi/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *