Blue Jay (2016)

4,5/5

“You can’t rush greatness, okay? Take it easy, all right?”

Detta är en sån fin och liten story på alla sätt. Vi får följa Jim (Mark Duplass) och Amanda (Sarah Paulson) som träffas i en butik i deras gamla hemstad. När dom gick i High School så var dom ett par men har sen dess splittat och inte träffats på över 20 år. Dom håller en kort dialog och säger hejdå, men träffas igen helt random på parkeringen och dom väljer då att ta en kaffe tillammans.

När det kommer till romantiska filmer så är dom allt som oftast inte för mig, men Blue Jay levererade verkligen. Det är lite klurigt att beskriva men det ordet jag får fram är “gullig”. Filmen är gullig på något sätt. Sarah Paulson med sitt blonda korta hår tillsammans med Mark Duplass med sitt buskiga skägg. Dom passar perfekt tillsammans i filmen. Det är just deras kemi som funkar väldigt bra. Dom använder sig inte av något manus i filmen vilket visar sig en hel del när det kommer till dialogerna. Det flyter på utmärkt och känns så äkta när dessa två personer snackar med varandra. Det är inte som att dom läser av något någon annan har skrivit, utan ibland faller dom på orden och svamlar till det ibland. Som i verkligheten, mycket bra.

Detta är verkligen en slice of life story. Det är inte stort och det är inte superspännande. Det bara är. Vilket jag verkligen tyckte funkade. Många av scenerna känns det verkligen som att vi sitter och lyssnar in på när två random personer snackar med varandra. Så äkta har dom lyckas sätta ihop det. Man kan ju dock fråga sig varför dom valde att göra det i svartvitt då jag inte tror det hade behövts. Nåja, det är ju en rätt liten sak.

Skådespelarinsatserna är klockrena. Dom sålde verkligen att dessa två personer kände varandra tidigare och var ett par. Nu har jag inte kollat på allt för många filmer med Mark Duplass (The One I Love, Safety Not Guaranteed, Creep & några avsnitt av The League) men detta är nog en av hans bättre insatser medans Sarah Paulson kan ha blivit favorit bland kvinnliga skådespelare, så bra.

Det här var verkligen en film som jag älskade vilket var oväntat. Men detta är nog ingen film för alla då den kan rulla rätt sakta och den berättar inte någon enorm story. Den är simpel. Men den gör det simpla på ett väldigt bra sätt. Är romantiska filmer något ni tycker om så är denna given eller om ni vill ha någonting enkelt att rulla igenom, då rekommenderar jag verkligen Blue Jay.

Det här inlägget postades i Romantik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *