Bone Tomahawk (2015)

4,5/5

Detta var då den andra western som Kurt Russell gjorde under 2015. Bone Tomahawk hade ju givetvis inte lika mycket hype runtom sig som Taratinos The Hateful Eight. Men jag skulle nästan säga att Bone Tomahawk är bättre.

Sheriffen Hunt (Kurt Russell) blir tvingad att skjuta en man som inte är från staden i benet då han vägrade följa deras order. Det han dock inte visste om var att den här mannen tidigare hade klivit in på ett område som han inte hade tillträde till och hade blivit förföljd till just Kurt Russells stad. Han åker in i finkan och måste bli opererad av Arthurs (Patrick Wilson) fru, Samantha (Lili Simmons). Well, det ena leder till det andra och nu har Samantha samt en man blivit kidnappade av folket som förföljde boven. Det gör så att Kurt Russell och Patrick Wilsons karaktärer drar ihop en samling folk för att få tillbaka dom.

Western är ju ingen genre som jag är allt för intresserad av. Men detta är en film som man har hört talas om en hel del, speciellt om en scen samt hur våldsam den är. Ja, där hade dom ju rätt iallafall. Filmen är jävligt våldsam. Men våldet är så välgjort och icke-hollywood vilket är trevligt. Det är inga fightscener som håller på i flera minuter, det är inga löjliga ljud när folk blir träffade. Det är mer, bam bam bam och över. Som det troligen hade varit i verkligheten. Riktigt välgjort.

Jag skulle dock säga att den är lite för lång. Den andra akten drar en aning, trots alla sköna dialoger karaktärerna har så blir det lite långdraget. Men det är utan tvekan värt en seg andra akt när väl den tredje akten rullar igång. Jävlar vad drag det blir.

Alla i casten gör det bra i sina roller. Kurt Russell har ju en sån jävla karisma i rutan så han passar ju in perfekt i sin roll. Lost-legenden Matthew Fox har en av dom mest intressanta karaktärerna i filmen. Han säljer sin karaktär på ett väldigt bra sätt också, vilket är trevligt. Richard Jenkins karaktär är nog den bästa och roligaste då han levererar en hel del sköna citat.

Bone Tomahawk rekommenderar jag verkligen.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bone Tomahawk (2015)

  1. filmitch skriver:

    Var lite kluven. Bra story och riktigt bra skådisar samt en skön stämning i filmen men den vart allt för lång – ett problem många filmer dras med idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *