Mulholland Drive (2001)

Regissör: David Lynch
Skriven av: David Lynch
Skådespelare: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux

RT: 82%
IMDB: 8,0

Redan innan jag startade Mulholland Drive så visste jag att det här kommer vara en udda film. Detta är ju en film som man hört talas om en hel del. David Lynch är mannen bakom kameran och det är ju ingen duvunge precis. Så vad är storyn då?

*funderar på hur man ska lägga upp det*

Näh. Det är ingen idé. Jag vill egentligen inte säga någonting alls om storyn. Inte bara för att den är så jävla komplex men vill inte lägga fram någon information som kan spoila, så här är IMDBs beskrivning av Mulholland Drive.

“After a car wreck on the winding Mulholland Drive renders a woman amnesiac, she and a perky Hollywood-hopeful search for clues and answers across Los Angeles in a twisting venture beyond dreams and reality.”

Det är sällan man sitter och inte riktigt hänger med om vafan som försegår under filmens gång men här var det så. Jag trodde att jag visste vars storyn var på väg i början av filmen, trots att det dök upp lite udda scener här och där. Men efter en stund så lyckades dom finta bort mig och jag var nu tvungen att försöka hinna ikapp och lista ut storyn medans den spelade. Jag kom tillslut fram till en teori mot slutet av filmen som jag trodde kunde stämma. Gjorde den det? Nej, verkligen inte.

David Lynch har verkligen lyckats berätta den här storyn på ett så kreativt sätt. Detta är verkligen en speciell film på det viset. Jag hade mina teorirer om vad han lade fram i den här filmen och jag var ändå rätt så nära det “rätta svaret” (nåja). Det är verkligen trevligt när filmer kan få folk att diskutera om storyn och hur det är upplagt.

Detta är ju egentligen en film som jag borde älska. Det är en thriller med en story som rör sig runt ett mysterium. Såna här smarta stories brukar jag verkligen tycka om. Men jag vet inte varför jag inte kunde sätta mig in i storyn. Det var ju egentligen upplagt för mig att tycka om. Men icket. Det är ju utan tvekan en välgjord och bra film men det var nästan som att något saknades, vet dock inte vad. Trots det så rekommenderar jag verkligen Mulholland Drive, för den är verkligen speciell på sitt egna sätt.

4/5

Det här inlägget postades i Drama, Thriller och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Mulholland Drive (2001)

 1. Sofia skriver:

  Landar i ungefär samma känsla som du — välgjord och fascinerande men ingen odiskutabel toppfilm. Ungefär som mina känslor inför David Lynch 🙂

  https://bilderord.wordpress.com/2014/12/17/mulholland-drive-2001/

 2. filmitch skriver:

  Såg den också ganska så nyligt för första gången – jag blev inte överväldigad men det är en bra och framför allt snygg film.

 3. Seriespaning skriver:

  Håller med! Minns att jag såg den massa gånger och läste på om olika teorier men blev inte klokare för det..Lynch är som bäst när han placerar det mystiska och absurda med mer “vanliga” storylines tycker jag.. som i Twin Peaks 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *