Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

3/5

Fantastic Beasts and Where to Find Them är nog ingen film som behöver någon rejäl beskrivning. Det är då en prequel till dom enormt populära Harry Potter-filmerna med J.K Rowlings som författare. Det är även hon som ligger bakom manuset till den här filmen.

Detta är ju en filmserie som jag inte är allt för insatt i. Det är lite som med Star Wars filmerna att dom funkar bra som underhållning, inte riktigt mer än så. Fantastic Beasts är verkligen en typisk popcornrulle och jag har en hel del positiva och negativa saker att säga.

Om vi börjar med dom mer positiva sakerna. Filmen öppnar på ett väldigt intressant sätt och förklarar på ett bra sätt om hur magin och allt runtomkring funkar i USA. Så istället för att placera filmen i ett magiland, som i Harry Potter, så tar dom det ut i New York. Trevligt med ett litet skifte där från dom tidigare filmerna. CGIn funkar mycket bra, fast det kanske är något man ska förvänta sig med såna här storfilmer. Jag gillade även dom flesta karaktärerna som dök upp, speciellt Porpetina Goldstein och Newt Scamander. Dom hade två rätt lika karaktärer att dom var lite mer “quirky” än resten av casten vilket funkade på ett bra sätt.

Dom mer negativa sakerna hamnar mest på J.K Rowling som skrev manuset och på David Yates som regisserade. Dialogerna i stora delar av filmen höll sån låg nivå. Det var SÅ MYCKET beskrivningar om saker eller som dom kallar det, exposition. Det måste finnas smidigare sätt att berätta saker än att låta karaktärerna sitta och gapa ut dom under scenerna. Med dåliga dialoger så får vi rätt tveksamma skådespelarinsatser. Jag menar, det är ju bara gå igenom casten. När dom lyckas få en Oscarvinnare som Eddie Redmayne och en väldigt skicklig Colin Farrell att verka platt, då har dom verkligen failat en del med manuset. Men det kan ju även falla en del på regissören som inte får ut fullt av skådespelarna.

Som med många popcornrullar så tappade filmen en hel del kvalité i tredje akten. Jag vet inte varför det ofta verkar bli så i såna här filmer. Men det spårar ofta ur fullständigt.

Det räcker inte riktigt att komma fram med kreativa grejer och med välgjord CGI. Håller inte manuset så kan filmen tappa en hel del kvalité. Det hände verkligen här vilket var lite av en besvikelse, speciellt efter den starka starten. Nu är jag ju dock inget superfan av Harry Potter-serien och kanske missade några grejer som hade kunnat göra det mer intressant. Men hade ändå velat ha mer av den. Nåja, den funkar bra som en popcornrulle iallafall.

Det här inlägget postades i Drama, Komedi och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

  1. Karin skriver:

    Jag tyckte att de försökte få in för mycket handling och att det inte funkade. Redmayne var supertråkig här, vilket känns konstigt då jag vanligtvis tycker om honom. Tyckte nästan att Farrell var det enda positiva… stundtals iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *