Jackie (2016)

2.5/5

“Pretty soon he will just be another oil portrait lining these walls.”

Hm.
Det hade man kunnat sammanfatta min känsla över den här filmen. Hm. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Detta är ju ingen film som har en enorm story bakom sig utan den lutar sig tillbaka på en hel del dialogfyllda scener. Nu är jag ju inte heller allt för intresserad runt amerikansk politik och sånt där, så det är väl inte en klockren film för mig.

Natalie Portmans insats är högklassig och hon är utan tvekan värd sin nominering. Jag tyckte hennes dialekt var så jävla udda så jag var tvungen att leta reda på klipp från den riktiga Jackie Kennedy. Japp, hon lyckades med den klockrent. Musiken var väldigt… Udda? Jag kan inte sätta fingret på det men den var verkligen udda.

Som sagt, det var nog ingen film för mig det här. Men gillar ni slowburn filmer med en hel del dialoger så kanske den här fungerar bättre för er. Men det finns utan tvekan kvalité här.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jackie (2016)

 1. Karin skriver:

  Men nej, hade sett fram emot den här filmen och vill verkligen se den. Blev väldigt opepp nu när du gav den bara en två och en halv… Så tråkigt. Men gillar iofs Slow burners. Så kanske är bra ändå.

  • Simon skriver:

   Är du intresserad av själva storyn runt Kennedys så kanske det här ändå kan vara intressant. Men den rullar på rätt sakta med massvis med dialoger.

 2. Seriespaning skriver:

  Det kommer verkligen så mycket olika recensioner av den här filmen, har nästan fått mig mer intresserad än själva ämnet. Men det känns som att det får blir en dvd-titt sen…

  • Simon skriver:

   Tror en hel del står och faller med hur mycket man vet om Kenndeys, så var det iallafall för mig. Den är iallafall välgjord.

 3. Sofia skriver:

  Haha, slow burner… Jag tyckte den var helt iskall jag 🙂

 4. Pingback: Jackie (2016) | Rörliga bilder och tryckta ord

 5. Pingback: Jackie (2016) | Absurd Cinema

 6. Pingback: Spegelreflektion: Jackie (2016) | Absurd Cinema

 7. Pingback: JACKIE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *