American Pastoral (2016)

 

 

 

 

 

 

2/5

Om vi skulle rita upp en bild på ett perfekt par så skulle nog Seymour “Swede” Levov och hans fru Dawn Levov plats in bra där. Seymour var en stjärna i High School i football och har sen dess ordnat sig ett företag som gör handskar. Hans fru är en föredetta beauty queen och dom bor tillsammans i ett fint hus i New Jersey. Dom har dock en dotter som stammar och som har en rejäl avsky för politikerna som har satt landet i krig. Samtidigt som en bomb smäller av i en postbyggnad så försvinner hon och blir givetvis direkt anklagad för att ha varit bakom det.

Storyn var egentligen det enda som lockade mig till den här filmen då det verkligen lät som någonting intressant. Jag trodde verkligen att dom skulle lägga all fokus på att hitta våran mainkaraktärs dotter och försöka lista ut vad som hände. Men istället håller dom på och svamlar med massa sidoplots som inte är det minsta intressanta.

Jennifer Connelly och Ewan McGregor spelar huvudrollerna och blandar och ger en hel del. Det var i så många scener där det verkligen känns som att dom överspelar för att sen i en annan scen vara ner på en “normal” nivå med resten av casten. Det kan ju dock vara en blandning av deras insats samt manuset som är skrivet av John Romano. Hannah Nordberg (inte svensk) som spelar deras dotter som riktigt ung samt Dakota Fanning som spelar den äldre versionen av deras dotter gör båda dom bästa insatserna i filmen. Man kan ju fråga sig varför Connelly och McGregor verkar ha hamnat så fel med sina insatser.

Som sagt så har filmen en rätt intressant story att jobba med. Men jag tycker inte dom utnyttjar den fullt ut och det blir ett jävla stök med allting. Lägg därtill tveksamma dialoger och tveksamma skådespelarinsatser av dom som ska bära filmen så faller filmen, tyvärr. Hade verkligen velat ha mer av American Pastoral.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till American Pastoral (2016)

  1. Pingback: Årslista 2016: Plats 70-61 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *