Antibirth (2016)

4,5/5

Det är verkligen få filmer som får en att säga “What the fuck” rakt ut samt att man nästan kollar genom fingrarna under vissa scener. Att hitta en film som verkar unik händer verkligen inte ofta men Antibirth passar verkligen in där. Bland alla what the fuck scener och groteska grejer så har dom ändå lyckats berätta en rätt så unik story.

Lou (Natasha Lyonne) är en kvinna som kanske inte har alla pusselbitar på plats. Hon röker massvis med weed och hon härjar runt på fester om kvällarna. Efter en natt av fest så vaknar hon upp och har lyckats bli gravid, hon är dock säker på att hon inte har legat med någon. Vad är det hon har fått i sig? Vad är det som pågår?

Detta är en för jävla märklig film rakt igenom trots att filmen börjar på ett rätt grundat sätt. Men sakta men säkert så börjar dom klippa in märkliga TV-reklamer och sen tar filmen sats och blir fullständigt jävla vriden, på ett bra sätt.

Det var egentligen bara en grej som lockade mig till den här filmen innan jag valde att ge den en chans och det var Natasha Lyonne. Hon har ju en av dom större rollerna i Orange is the New Black och är en av dom skickligaste skådespelarna i den casten. Här spelar hon en liknanade roll som i TV-serien och gör det utmärkt. Tillsammans med det klockrena manuset och dialogerna så lyckas dom sätta ihop en rätt intressant och rolig karaktär mitt i misären hon går igenom. Hon är uppbackad av Chloë Sevigny som spelar hennes kompis och hon visar sina kvalitéer även hon.

Det är verkligen klurigt att få till det så att dialogerna flyter på och att dom känns äkta. Danny Perez som både skrev manuset och regisserade filmen har verkligen lyckats utmärkt med det. Trots att det är en lågbudget film som kanske inte är filmad på ett utmärkt sätt så lyckas han få ut topp insatser av sina skådespelare.

Antibirth är dock en film som kanske inte går hem hos alla. Om man bara går igenom betygen på Rotten Tomatoes och IMDB så talar dom ju ett rätt tydligt språk. Rotten Tomatoes har 64% från kritikerna samt 46% från publiken. IMDB har 4,8 i betyg, dock med bara 1270+ röster.

Men för mig funkade verkligen. Den har en unik story och berättar den på ett intressant sätt. Lägg därtill dom mycket välskrivna dialogerna med lite komedi här och där samt Natasha Lyonnes insats så får vi en mycket bra film. Skulle jag rekommendera den till alla? Nej. Men vill ni ha en film som hittar på någonting kreativt, så rekommenderar jag verkligen Antibirth.

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *