Årlista 2016: Plats 30-21

30. Batman v Superman
– Jag tycker inte Batman v Superman är lika dålig som många säger. Visst, den har sina problem men den första halvan är verkligen speciell när det kommer till superhjältefilmer. Istället för det gamla vanligt actionsvamlet så får vi lite av en politisk thriller. Dock i andra halvan så faller dom tillbaka på superhjältegrejerna och filmen tappar i kvalité.

29. Weiner
– En rätt intressant dokumentär om Anthony Weiner som jobbar inom politiken i USA. Han åkte dit för att han skickade dickpics till folk, vilket är lite ironiskt då hans efternamn är Weiner. Man får dock följa med hur det funkar i kulliserna när det kommer till politiken.

28. The Infiltrator
– En verklighetsbaserad story. Den här filmen kan vara lite för högt på listan. Bryan Cranston ger som vanligt en bra skådespelarinsats.

27. Hush
– Den här filmen har en rätt unik story i samma stil som Don’t Breathe. Det Hush gör bra är att den inte svamlar till det lika mycket som Don’t Breathe. Rekommenderar verkligen Hush.

26. Split
– M. Night Shyamalans Split domineras av James McAvoy. Hade filmen släppts några månader tidigare så hade jag verkligen inte blivit förvånad om han hade fått en oscarsnominering. Fantastisk insats av honom.

25. The Accountant
– När det kommer till action så brukar jag inte vara allt för intresserad. Främst på grund av hur svamliga dom brukar bli. Men här så lyckas dom sätta ihop en intressant story med actiongenren.

24. Deepwater Horizion
– Ännu en verklighetsbaserad story. En snygg och rätt hemsk film rakt igenom.

23. The Neon Demon
– Ännu en väldigt snygg film. Den verkar ju dock dela publiken en hel del, vilket verkar vara en specialitet från regissören Nicolas Winding Refn.

22. Christine
– Verklighetsbaserad story om Christine Chubbuck. Rebecca Hall steals the show. Så bra.

21. Everybody Wants Some
– Jag älskade verkligen Dazed and Confused. Detta är då en film i liknanade stil från Richard Linklater. Hans dialoger är som väntat riktigt bra. Den når dock inte upp till samma höga nivå som Dazed and Confused. Men den har utan tvekan en hel del kvalité.

Det här inlägget postades i Årslista och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *