S03E01: The Leftovers

The Leftovers är min absoluta favoritserie. Den har i princip allting jag vill ha i en TV-show. Den har en story som funkar utmärk och som har lite mystik runtom sig. Den har ett manus med dialoger som känns äkta rakt igenom. Det finns inte en skådespelare i hela serien som ger en svag insats. Fotot är även det utmärkt. Nästan varje gång någon frågar om en serie som dom borde gå igenom så tipsar jag om The Leftovers.

Jag tror dock att detta är en serie som inte riktigt går hem hos alla. En del av det tror jag lutar åt att folk går in med förväntningar om att få svar. Detta är inte en sån show. Lite som sången i introt för andra säsongen, “Let the mystery be”.

Så hur bra var första avsnittet av säsongen?
Mycket bra. Öppningen är verkligen en showcase om hur man berättar en kort historia genom musik. Verkligen mästerligt ihopsatt. Avsnittet utspelar sig tre år efter andra säsongens final så det har hänt en hel del grejer under den tiden. Justin Theroux har även odlat sig ett skägg av världsklass. Dom valde även att ta en väg med storyn som jag inte hade väntat mig vilket är kul.

Folk snackar ju en hel del om att kvinnor inte riktigt får chansen att regissera film och TV. Mimi Leder har dock hand om det här avsnittet och visar vilken kvalité hon besitter. Hon har även regisserat “Crazy Whitefella Thinking”, det tredje avsnittet, som jag håller som en av dom bästa avsnitten jag har gått igenom i en TV-serie. Mästerligt ihopsatt. Kul att hon har lyckats leverera så bra.

Sammanfattning:
+ Fotot
+ Manuset
+ Öppningen
+ Storyn
+ Musiken

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till S03E01: The Leftovers

  1. Felicia skriver:

    Älskar verkligen the leftovers, så himla bra! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *