Ett litet inlägg om TV-serier

Alla TV-serier som nämns i det här inlägget är dom jag inte är ikapp på. Så serier som tex Westworld, Game of Thrones och The Handmaid’s Tale nämns inte här. Detta är då serierna där jag har en del avsnitt att gå igenom. Jag brukar ge en TV-serie runt 3-4 avsnitt innan jag väljer om jag ska fortsätta med den eller inte. Det har blivit lite så att vissa serier har hamnat åt sidan när något nytt och kanske lite mer intressant har tagit platsen istället.

Serier jag följer;
Atlanta (S01E04)
Silicon Valley (S03E08)
The Good Place (S02E01)
American Crime Story (S02E01)
Fargo (S03E01)
Narcos (S02E01)

Silicon Valley, American Crime Story, Fargo och Narcos har alla varit på sidan ett tag. Medans jag nyligen gick igenom första säsongen av The Good Place och har nyligen börjat på Atlanta (kvalité). Men det är då dom här serierna som är mest intressanta.

Serier som kanske avslutas;
The Walking Dead (S08E01)
Fear The Walking Dead (S03E04)
Baskets (S02E01)
Orange Is The New Black (S05E01)
Black Sails (S03E01)
Mad Men (S01E03)
Billions (S01E03)
The Wire (S01E09)

Både The Walking Dead och Fear The Walking Dead är inte allt för intressanta längre. TWD är så enormt ojämn och har ett gäng writers som inte riktigt levererar så man orkar inte följa serien. Fear The Walking Dead visade en hel del kvalité i dom två första säsongerna men verkar ha fallit ner i samma grop som TWD. Konceptet är intressant men dom har inte gjort någonting vettigt med det.

Orange Is The New Black har jag helt enkelt inte orkat gå igenom. Säsong fyra var ju sisådär och att ge sig in på en till säsong lockade inte allt för mycket. Första säsongen av Baskets var kvalité men den har ändå legat på is ett tag. Det är ungefär samma med Black Sails. Det finns en hel del kvalité, vilket var oväntat då showen går på Starz, men den har helt enkelt fallit åt sidan istället.

Sen har vi dom tre hyllade serierna. Billions har det ju snackats en hel del gott om så man blev ju lite intresserad av den. Som jag skrev där uppe så brukar jag ge en serie 3-4 avsnitt innan jag väljer att avsluta den eller att gå vidare. Just nu så är jag på avsnitt tre och är inte helt såld ännu. Kvalitén verkar ju finnas där iallafall.

Både The Wire och Mad Men är ju serier som många håller som “the best ever” vilket givetvis gör en intresserad. The Wire har jag inte lyckats sätta mig in i på väldigt länge. Det är en riktig slowburn och hela upplägget känns nästan som en dokumentär. Men det är något som gör att jag inte riktigt är helt såld på serien. Mad Men är också en slowburn men här är det något som ändå håller mitt intresse. Jag vet inte riktigt vad det är för jag är inget större fan av stories som är under den tidsperioden i USA. Men efter dom öppnande avsnitten så är det ändå något i serien som håller kvar mitt intresse.

Det här inlägget postades i TV-Serier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *