Gräns (2018)

Gräns handlar om Tina som jobbar i tullen. Hon har en förmåga att kunna sniffa till sig problem hos folk, både om dom bär med sig illegala saker från båten eller om dom har eller ska göra något illegalt. Men när Vore kliver av båten så börjar hon tveka på sin egna förmåga då det är något som han döljer men hon vet inte vad.

Jag klev in i biosalongen utan att veta allt för mycket om den här filmen, vilket i sig kanske var ett misstag. Storyn lät ju någorlunda intressant men när väl filmen rullade igång så började man bli tveksamt om detta var någon höjdare.

Att storyn är plockad från en skräckbok är lite förvånanade för i filmen så finns det inte allt för mycket som har med skräck att göra. Detta är ett romantisk drama med karaktärer som inte är allt för vanliga och det är i princip det enda pluset jag kan ge till den här filmen.

Tycker inte att skådespelarinsatserna är så klockrena som man har hört. Visst, nu kanske dom ska spelas på det viset då det passar in med deras karaktärer men många gånger så var deras insatser inte allt för klockrena.

Huvudstory är helt okej för att vara ett romantiskt drama. Grejen är att det är en sidoplot som jag tycker inte funkar någonstans då den mer känns påklistrad för att få något att hända under filmens gång, speciellt när tempot är så lågt i stora delar av filmen. Valet dom valde att gå med den storylinen kändes också väldigt tveksam.

När det kommer till att använda handheld kamera så blir det lite störande i vissa scener men detta är väl en mindre sak som många kanske inte bryr sig om allt för mycket. Men själv förstår jag inte riktigt varför Ali Abbasi valde att filma allt på det viset då det är flera scener där man knappt vet vad som pågår då kameran är all over the place.

Nu ska det väl sägas att en sån här story kanske inte riktigt passar in i vad jag tycker om. Den lär utan tvekan fungera med en annan publik speciellt med fokuset på romantiken i storyn. Men detta var ingen film för mig, det är rätt klart. Men att gå in utan att riktigt veta vad det är för film var inte klockrent här. Om ni ska se den så ska ni veta att detta är en romantisk film, inte mycket mer än det.

Det här inlägget postades i Svensk film och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *