BlacKkKlansman (2018)

John David Washington spelar Ron Stallworth, en svart man som nyligen har klivit in i polisyrket. Tillsammans med Flip Zimmerman, som är en jude, lyckades dom infiltrera Ku Klux Klan.

Den storyn låter ju som något som Tarantino skulle skriva ihop, en svart man och en jude lyckas ta sig in i KKK. Men storyn är faktiskt baserad på verkliga händelser från 80-talet vilket i sig är rätt speciellt.

Tycker att tonen är lite klurig under filmens gång. Då grundidén till storyn är rätt mörk så blir det lite weird när karaktärerna är som plockade ur en komedi. Nu vet jag inte om Spike Lee ville hålla sig borta från att göra en helt “realistisk” film och valde då att lägga in karaktärer som är lite over the top ibland.

Något som är rätt så fascinernade är att få följa en svart man som tar sig in nära på Ku Klux Klan och som lyckas få sig en bild av hur dom funknar på en mindre skala. Det kan på det viset vara en rätt “viktig” film för folk att se, speciellt hur det ser ut just nu i både USA och i andra delar av världen då filmens story är väldigt relevant.

Man har dock några frågetecken runt tempot i öppningen av filmen. Det är några scener som håller väldigt lågt tempo och det är lite klurigt om varför Spike Lee valde att göra de på det viset.

Hur som helst så är detta en välgjord film rakt igenom som ändå har lyckats hitta en vettig balans mellan att vara seriös och någorlunda rolig.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *