Searching (2018)

Om vi ska berätta storyn lite kort så handlar det om David Kim, som spelas av John Cho, som får ge sig in på sin dotters dator när hon försvinner. Där får han följa ledtrådar genom hennes sociala medier och försöka lista ut vad som kan ha hänt med henne.

Enligt mig så är detta verkligen ett mycket intressant koncept. Det har ju släppts några skräckfilmer som utspelar sig helt på en dator men ingen av dom verkar ha fått allt för bra recensioner. Men med Searching så var det något helt annat.

Kreativiteten i deras sätt att berätta storyn är verkligen speciellt. Man var ju ändå lite tveksam till att hela filmen skulle utspela sig på en dator, kan det inte bli lite enformigt? Men regissören Aneesh Chaganty lyckades verkligen lägga ihop någonting speceiellt som flyter på utmärkt rakt igenom. Varje scen har så mycket information, antingen i bakgrunden eller mitt i. Allt från små detaljer och sidoplots i nyhetsartiklar.

Hela resan som David Kim gör över sociala medier är verkligen så välgjort. Inte nog med att han listar ut att han kanske inte känner sin dotter så bra som han trodde men han börja sakta men säkert lista ut mysteriumet av vad som hände med henne. Det är flera små detaljer här och där som man missade under filmens gång som verkligen höjer hela filmen.

Skådespelarinsatserna är solida rakt igenom. John Cho är ju den som får lyfta filmen på egen hand, då jag inte tycker Debra Messing levererar någon klockren insats i sin roll.

Detta är även en av dom få filmerna som nästan skulle funka ännu bättre att kolla på datorn, då som sagt, hela filmen utspelar sig på en datorskärm. Searching rekommenderas verkligen.

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *