The Nun (2018)

Detta är då den femte filmen i “The Conjuring Universe” där dom berättar storyn hur nunnan som har varit med i dom tidigare filmerna plockades fram.

Det var inte allt för mycket som lockade med den här filmen då det mesta pekade på en rätt average skräckfilm. Den hade blivit rätt sågad när det kommer till recensionerna, så man gick in med väldigt låga förväntningar.

Jag har bara sett en film i det här “The Conjuring Universe” tidigare och det är Annabelle: Creation, som också var en origin story. Den här nunnan ska tydligen ha varit med i alla dom tidigare filmerna. Hon var med på ett foto i Annabelle: Creation men inte mer än så.

Taissa Farmiga, som är den yngre systern till Vera Farmiga från dom tidigare filmerna, gör nog den bästa insatsen i filmen. Nu kanske inte ribban är allt för högt men jag tycker hon gör dom små grejerna på ett bra sätt. Det blir väl dock lite så att hon skriker alldeles för mycket, vilket troligen inte är hennes fel. Det landar då på regissören.

När det kommer till hela atmosfären runt filmen så har dom verkligen lyckats. Allt från hur klostret ser ut och allt runtomkring det är verkligen välgjort. Tillammans med set designen och kläderna nunnorna får använda så blir det ändå inte ett magplask.

The Nun hamnar i samma kategori som så många andra skräckfilmer där dom istället för att sätta ihop ett manus som funkar så förlitar dom sig på väldigt många jumpscares. Det är flera gånger kameran kliver in nära på våran huvudkaraktär och BOOM så står någon eller något bakom henne. Det är så jävla okreativt rakt igenom. Det verkar ju dock vara något som säljer en hel del, då den här filmen har nästan dragit in 300 miljoner dollar med en budget på 22 miljoner dollar.

Detta är då en film med en duktig skådespelare i huvudrollen, med en setdesign och atmosfär som höjer filmen lite över average. Men med sitt tveksamma regi och manus så faller den in i facked med resten av “average” skräckfilmerna.

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *