A Simple Favor (2018)

A Simple Favor handlar om Stephanie Smothers (Anna Kendrick) som driver en vlog online där hon pratar om saker som mödrar kan göra i hemmet. Hon är en väldigt lojal person som tar på sig massor av saker för att hålla igång. Hon träffar Emily Nelson (Blake Lively) när hon ska hämta upp sin son på skolan och dom blir snabbt vänner. Men en dag så försvinner Emily och hon måste då försöka lista ut vad som egentligen hände med henne.

Paul Feig har både producerat och regisserat den här filmen. När det kommer till just honom så är det ju en regissör som gör en del filmer som kanske inte håller högsta kvalité.. Han gjorde Bridesmaids, som är riktigt bra, 2011. Men sen dess? The Heat, Spy, Ghostbusters och nu A Simple Favor. Detta är filmer som håller rätt låg kvalité. Average, är nog det rätta ordet.

Men trots det så hade jag ändå lite förväntningar på den här filmen för att storyn lät så intressant. Hade dom kunnat sätta ihop någonting vettigt så hade detta mycket väl kunnat bli en ny Gone Girl eller något i den stilen. Men Paul Feig är Paul Feig och detta blev verkligen inte någon höjdare. Det är egentligen bara två grejer som verkligen var bra i A Simple Favor.

Det första är Blake Lively. Hon fick visa i The Shallows att hon besitter en del kvalité då hon på egen hand var tvungen att bära upp en rätt vek film. I den här filmen får hon fler skådespelare och jobba jämfört med The Shallows men får ännu en gång bära filmen på egen hand. När Anna Kendrick svamlar runt som sig själv och alla andar runtomkring levererar medelmåttiga insatser så visar Blake Lively vilken kvalité hon har. Folk har pratat om att hon borde bli nominerad för priser, det vet jag dock inte, men hon har utan utan tvekan potentialen att bli en skådespelare som är med i toppen när det kommer till kvinnliga skådespelare.

Det andra bra är hennes klädsel. Hon klär sig så förbannat coolt rakt igenom hela filmen. Klädslen hjälper verkligen till att bygga upp den karaktären hon spelar på ett mycket bra sätt.

Storyn lät som sagt intressant, men när dom inte lyckas berätta den på ett vettigt sätt då faller resten av filmen. Tonen är verkligen all over the place, det är som att Paul Feig inte vet om han vill göra en seriös thriller eller en svamlig komedi. Vilket i sig gör att filmen landar rakt emellan och det blir inte mycket av det hela. Den här filmen har förövrigt en av dom sämsta sluten på en film på ett väldigt bra tag. Varje grej dom hittade på i dom avslutande 10 minutrarna var så jävla dumma. Det verkade verkligen som att dom klistrade på ett slut i efterhand för att få en “roligare” ton på filmen men som i sig bara sänkte filmen ännu mer än dom redan hade gjort.

Det fanns potential att göra någoting intressant här med en skådespelare som håller en fin kvalité. Men med en regissör, ett manus och skådespelare som inte levererar (utöver Blake) så blev det inte något speciellt.

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *