Trolljegern (2010)

troll-hunter-poster-1

Director: André Øvredal
Writer: André Øvredal
Actors: Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Knut Nærum

Den här filmen är filmad som en dokumentär av ett gäng studenter som försöker lista ut varför så många döda björnar dyker upp i staden. Dom hittar då en man som dom tror skjuter dom illegalt och börjar då följa efter honom. Det leder ju till att dom stöter på honom i skogen när han är ute och jagar troll och därifrån startar hela storyn.

Hela upplägget är så kreativt. Dom tar en sån grej som troll och gör det väldigt intressant. Hela spelet bakom galleriet med staten och hur själva jobbet funkar som en trolljägare är så välgjort. Det hade kunnat bli en film där dom skippar alla frågor man har och hur allt funkar, men dom väljer istället att gå in rätt djupt genom att förklara dom viktigaste sakerna runt trollen och jobbet som trolljägare.

4727_1

För mig var filmen nästan mer intressant när dom inte var ute och letade efter trollen. Utan istället gled runt och snackade om historiken bakom dom och hur allting har gömts undan av staten.

Nu är ju dock inte filmen felfri. Det är några grejer i storyn som dom helt enkelt skippar efter dom har hänt vilket jag tycker var lite märkligt. Varför inte skippa dom scenerna helt och hållet? Dom hade även en annan grej med trollen som jag inte tyckte passade in riktigt. Men norrmännen har utan tvekan lyckats sätta ihop en mycket intressant film.

Den här filmen var så nära att få en femma av mig i betyg. När jag ger ut femmor så ska filmerna ha den där “feelingen” som ni nog alla vet om. Den där när man helt enkelt älskar filmen. Men den ska även ha så få “MEN” som möjligt. Filmen nådde inte riktigt upp till den femman, men betyget är utan tvekan en fyra. Rekommenderas verkligen.

4/5

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Trolljegern (2010)

 1. Sofia skriver:

  Trevligt — betar du av lite 2010-filmer? 😉 Eftersom jag hade den här på min lista över årets bästa filmer är det kanske ingen större tveksamhet om att jag instämmer i ditt beröm. Allt för få gånger gör man något så här fantasifullt av found footage-konceptet.

  • Simon Larsson skriver:

   Ja, det har blivit några filmer från 2010!

   Jag gillar verkligen den här och den skulle nog ta en plats på 2010-listan. Kanske får göra en uppdatering på den. Håller med dig, så härligt koncept till en film. Norrmänne har lyckats bra!

 2. Jojjenito skriver:

  Inte överförtjust i den här tyvärr. Det finns många bra bitar men jag tyckte de filmande studenterna var för tramsiga.

  https://jojjenito.wordpress.com/2011/05/02/trolljegeren/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *