The Rover (2014)

the-rover-poster01

Director: David Michôd
Writers: Joel Edgerton, David Michôd
Actors: Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy

10 år efter att den globala ekonomin har kraschat så får en ensam driftare sin bil stulen av några män. Under hans jakt efter dom så lyckas han fånga en av tjuvarnas bror. Dessa två följer då med varandra på jakten att leta reda på dessa personer.

A24 ligger bakom den här filmen, samma produktionsbolag som bland annat har gjort Ex Machina, Room och The Witch. Dom har en jävla förmåga att hitta rätt filmer att lägga sina pengar på. The Rover når väl inte riktigt upp till dom tre nämna filmerna, men den håller ändå en stabil kvalité rakt igenom.

the-rover-movie-wallpaper-10

Hela den svettiga och smutsiga atmosfären runt filmen är rätt intressant. Det lägger sig på filmen på ett bra sätt. Guy Pearce gör det bra, men oväntat nog så är det Robert Pattinson som briljerar i rollen som lite av en vek southy. Men han gör det utmärkt i filmen.

Storyn påminner lite om Blue Ruin där vi har hela “revenge” grejen going on genom filmen. Men en rätt trevligt film överlag, där Pattison är den som tar över filmen.

3/5

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *