Blue Valentine (2010)

5134ogvvuxl

Director: Derek Cianfrance
Writers: Derek Cianfrance, Joey Curtis
Actors: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman

Blue Valentine är en film som många verkar tycka om. Men mina förväntningar var ändå inte allt för höga då jag inte är ett större fan av såna här romantiska filmer. Men regissören Derek Cianfrance är mannen bakom The Place Beyond the Pines som jag tyckte om. Speciellt hur dom valde att lägga upp den filmen. Blue Valentine är ju inte exakt så, men den följer inte den “gamla vanliga” filmmetoden när dom sätter ihop storyn.

Men det är just storyn som inte är allt för intressant enligt mig. Det går nog tillbaka till mitt intresse för såna här filmer. Ryan Gosling och Michelle Williams är dock väldigt bra i huvudrollerna. Blev rätt imponerad av Michelle Williams då det är nästan som att hon spelar två helt olika karaktärer under filmens gång. Dialogerna flyter på väldigt bra så man kan nästan tro att dom är improviserade. Jag gillar verkligen när karaktärerna snackar på ett “verkligt” sätt och till exempel säger fel och sånt där. Då känns allting mer äkta.

Men detta var ändå ingen film för mig. Jag förstår dock varför så många tycker om filmen, för den visar utan tvekan en hel del kvalité. Men det är just det där med storyn som gör att filmen inte riktigt lyfter för mig. Men tycker ni om romantiska filmer så rekommenderar jag den här.

3/5

Det här inlägget postades i Romantik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *