Glassland (2014)

119430-4

Director: Gerard Barrett
Writer: Gerard Barrett
Actors: Toni Collette, Will Poulter, Jack Reynor

Toni Collette är en väldigt skicklig skådespelare. Hon är verkligen flexibel i vilka roller hon väljer och hon gör det mycket bra. I den här filmen spelar hon en alkoholiserad mamma som hellre väljer alkoholen än den lilla familjen hon har kvar. Det gör så att hennes son som bor med henne får sköta allting från städning till att fixa pengar till familjen. Det känns som det är en rätt “realistisk” film när det kommer till storyn så jag tror en hel del folk kan relatera till den.

Detta är en irlänsk film som är skriven och regisserad av Gerard Barrett. Går man igenom hade han bara gjort en långfilm innan den här. Det jag gillade i den här filmen är hur han lät scenerna rulla några sekunder längre än vad dom brukar. Det gör också så att skådespelarna verkligen får visa hur skickliga dom är när scenerna rullar på. Både Toni Collette och Jack Reynor var väldigt bra i den här filmen.

När Collette och Reynor båda har scener tillsammans, då lyfter verkligen filmen. Men utöver det så är det som att filmen inte riktigt tar någon fart. Dom har även försökt lägga till en märklig grej i storyn som inte alls passade in. Utan dom två väldigt bra prestationerna så hade detta varit en svag film. Men Toni Collette och Jack Reynor höjer filmens betyg.

2/5

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *