The Infiltrator (2016)

infiltrator

Director: Brad Furman
Writers: Ellen Sue Brown, Robert Mazur
Actors: Bryan Cranston, John Leguizamo, Diane Kruger

Jag gillar verkligen Bryan Cranston efter hans fantastiska roll i Breaking Bad. Så med han i huvudrollen så blev den här filmen mer intressant. Men jag tycker även om John Leguizamo, som gjorde det väldigt bra i andra säsongen av Bloodline. Så två bra leads och en story som följer verkliga händelser. Intressant.

Filmen handlar då om två poliser som går undercover för att stoppa Pablo Escobar och hans män som tvättar pengar i USA. För er som inte vet så var ju Pablo Escobar en av dom största drogbaronerna i världen där dom fraktade löjligt mycket kokain runtom i världen och drog i massvis med pengar.

Netflix har ju en TV-serie som heter Narcos, som även den är verklighetsbaserad, där vi får följa poliserna på marken i Colombia. Så det är lätt att hålla den serien och den här filmen på samma sida. Serien är i Colombia, filmen är i Miami.

Det blir även lätt att man jämnför den här filmen med Imperium, som följer Daniel Radcliffe som en undercover nazist. Två filmer med ett liknanade koncept, men där en gör det bättre än den andra. Imperium verkade rätt platt rakt igenom hela filmen medans The Infiltrator verkligen går in på alla karaktärer i filmen. Visar vad för personer dom är både sidor av lagen. Det gör dom bra.

Men filmen är lite av en slowburn och vissa scener drar en del. Bra skådespelarinsatser och en rätt intressant story. Gillade ni serien Narcos så kan ju detta vara en intressant film för er. Rekommenderas.

4/5

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *