I Origins (2014)

i_origins_poster

Director: Mike Cahill
Writer: Mike Cahill
Actors: Michael Pitt, Steven Yeun, Astrid Berès-Frisbey

Detta är en film som handlar om en “vetenskapsman” om man nu kan kalla det. Som gör research om ögon hos djur, människar och allt vad det är. Dom lyckas fixa fram bevis som kan ändra allting i världen.

En kort beskrivning om själva storyn. Detta är lite av en romantisk sci-fi. Det är en lovestory mitt i allting och samtidigt så rullar dom hela sci-fi grejen på sidan av det. Det är lite klurigt att beskriva, men filmen påminner lite om Interstellar. Fast ändå inte. Det är inte rymdgrejer, men dom jobbar med större grejer när det kommer till själva storyn.

Vetenskap mot religion. Det är nog en del av grunden i den här storyn. Våran mainkaraktär jobbar med siffror och han tror inte på någon gud. Men personerna som han stöter på har andra saker att säga. Så det blir en del spel om det.

Filmen rullar på väldigt sakta. Det är verkligen en slowburn tills typ andra halvan av filmen när storyn börjar ta fart. Tror filmen faller lite på grund av det. Dom har en intressant story där, men jag fastnade aldrig riktigt i den. Men detta är nog en film som man ska diskutera, för dom lägger verkligen fram mycket saker i den.

En intressant grund, men en väldigt seg film överlag. Gillar ni romantiska filmer så kan den här så rekommenderar jag den här filmen.

3/5

Det här inlägget postades i Romantik, Sci-Fi och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I Origins (2014)

  1. Elsa skriver:

    Fick ett tips om I Origins från en kompis för ett tag sen, så har velat se den sen dess 🙂 Gillar sci-fi.

    • Simon Larsson skriver:

      Det är faktiskt en rätt intressant film, trots att den kanske drar en del. Så gillar du Sci-Fi så kan ju detta verkligen vara en film för dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *