Stake Land (2010)

stakelandquad

Director: Jim Mickle
Writers: Nick Damici, Jim Mickle
Actors: Connor Paolo, Nick Damici, Kelly McGillis

Vampyrerna har tagit över stora delar av landet och tillsammans med en vampyrjägare måste en tonårspojke ta sig till säkerheten i New Eden.

Detta är då den andra filmen som Jim Mickle gjorde. Han är mannen bakom We Are What We Are samt Cold in July. Något dom två har haft gemensamt är det snygga fotot och det var även en del av den här filmen. Trots att dom körde lite gråare ton över hela filmen.

Damici och Mickle har båda gjort det bra med världsbyggnaden. Dom har lyckats sälja dessa vampyrer som ett riktigt hot samt satt upp safe zones och sekter på ett bra sätt. Skådespelarna gör det rätt så bra under filmens gång, men det känns som att kvalitén ändå droppade lite där. Jag tycker även dom överspelade musiken i filmen då dom hade musik i en hel del scener där det egentligen inte behövdes.

I grunden är det här en intressant story. Dessa vampyrer är inte dom som har varit lite i mainstream med Twillight, utan dom här är lite närmare The Walking Dead. Men trots det så tar inte filmen riktigt fart och det blir lite enformigt. Jag hade lite högre förväntningar och blev lite besviken då jag har gillat några av dom andra filmerna som Jim Mickle har gjort.

2/5

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stake Land (2010)

  1. Sofia skriver:

    Jag var kanske lite vampyrmätt när jag såg Stake Land, men jag tyckte att den var riktigt fräsch ändå. Däremot fick de kanske inte riktigt ihop brödraskapssekten med vampyrstoryn.

    https://bilderord.wordpress.com/2015/11/21/stake-land-2010/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *