Hush (2016)

3b31ae06a27cc58e_hush-poster-150dpi_v8-xxxlarge_2x-8

Director: Mike Flanagan
Writers: Mike Flanagan, Kate Siegel
Actors: Kate Siegel, John Gallagher Jr, Michael Trucco

Hush har en liknanade grundidé som filmen Don’t Breathe. I den här filmen så är mainkaraktären både döv och stum, vilket redan där gör att detta är en annorlunda film från “dom gamla vanliga skräckfilmerna”. Det Don’t Breathe misslyckades med var att lägga ihop den intressanta grundidén till en bra story. Lyckades Hush?

Utan tvekan. Visst, det fanns vissa scener som man tyckte att filmen hade kunnat sluta. Men som jag skrev i min recension om Don’t Breathe, så är det ju trots allt filmer det här. Så man får böja lite på vad som är verkligt och inte.

Både Kate Siegel och John Gallagher Jr gör det mycket bra i dom två ledande rollerna i filmen. Det var en scen i filmen där dom inom några minuter fick mig att tänka “vågar dom sig på det?” till att tappa mig helt men lyckas dra in mig i filmen igen. En väldigt välgjord scen.

Jag hade förväntat mig en standard skräckfilm men fick någonting helt annat. Den här filmen rekommenderas verkligen.

4/5

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *