Lights Out (2016)

night_bus_shelter_lout_original-july-21-v2-ori-696x1014-4

Director: David F. Sandberg
Writers: Eric Heisserer, David F. Sandberg
Actors: Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Maria Bello

Svenska David F. Sandberg är bakom Lights Out. Hans kortfilm som han släppte på internet blev rätt framgångsrik och kunde på det sättet få ihop nog intresse för att regissera en långfilm med ett liknande koncept.

Det är ju kul att våra svenskar får lite framgång i Hollywood. Vi behöver lite mer sånt då det egentligen bara är Alicia Vikander som bär fanan just nu. Vi har andra skådespelare som inte riktigt tagit sig upp till den nivån. Så det är kul att vi har en regissör som försöker sig på någonting orginellt.

Hela storyn är byggd runt ett monster som bara finns i mörkret. Så när lamporna tänds så försvinner den. Det är då en familj som sitter fast med monstret och dom ska då försöka få bort den.

Det fanns vissa scener i filmen som var rätt kreativt gjorda när det kommer till att använda ljus för att sätta stopp för monstret. Men filmen sänktes en aning av dom klassiska “skräckfilmsbesluten” som karaktärerna tar.

“Oj, det är ett ljud där ute? Varför inte smyga sakta ut i korridoren och leta reda på det.”

Lite sånt.
Filmen öppnade på ett sätt som gjorde att jag trodde att filmen skulle gå en väg lite som The Babadook. Men storyn skiftade och dom gick en annan väg som jag inte tycker gick i filmens fördel. Det är ju utan tvekan en stabil film, men inte mer än så.

3/5

Det här inlägget postades i Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lights Out (2016)

 1. Jojjenito skriver:

  Kul att du såg den! Jag hamnar ju på samma betyg. En helt ok skräckis med ett fräscht koncept.

  Haha, jag tyckte inte det förekom så många klassiska felbeslut från karaktärerna. Jag tyckte de faktiskt betedde sig ganska vettig mest hela tiden.

  • Simon Larsson skriver:

   Det var väl mest små saker som att vandra ut mitt i mörkret, inte gå i grupp och vandra ner i källaren. Det är dock trevligt med någonting nytt när det kommer till skräckfilmer, dom brukar ju annars följa varandra när det kommer till stories och sånt.

 2. filmitch skriver:

  Helt ok skräckis även om kortfilmen var ruggigare 😉

 3. Pingback: Årslista 2016: Plats 50-41 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *