Cartel Land (2015)

cartel-land

Director: Matthew Heineman

Matthew Heineman går igenom drogproblemen och kartellerna vid den amerikanska gränsen till Mexico. Upplägget på den här dokumentären funkar rätt bra där vi får följa en grupp som tar lagen i egna händer i Mexico samt där några amerikaner tar lagen i egna händer vid gränsen till Mexico.

Dom går verkligen in och visar vad som händer när kartellerna tar över. Det är verkligen några brutala grejer dom visar upp. Man kan även undra hur mycketdom fick filma utan att bli stoppad av dessa personer som dom följer.

Men trots det så blev jag aldrig riktigt greppad av den här dokumentären. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Den är utan tvekan välgjord och Matthew Heineman lyckades verkligen få ut väldigt mycket genom att följa med dessa personer. Men det var väl inte riktigt för mig, men jag kan ändå rekommedera den.

3/5

Det här inlägget postades i Dokumentärer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *