Hacksaw Ridge (2016)

hacksaw_ridge_poster

4/5

Hacksaw Ridge är den sanna berättelsen om armésjukvårdaren Desmond Doss som klev in i en av dom blodigaste uppgörelserna under andra världskriget utan att bära ett vapen.

Detta är en film som jag hade hört mycket om, nästan för mycket om. Jag gillar att kliva in i filmer utan att veta allt för mycket, speciellt utan att ha kollat på någon trailer. Nu visste jag dock en del om filmen så jag kunde ändå balansera mina förväntnignar en aning, speciellt då jag inte är allt för intresserad av krigsfilmer. Men detta var verkligen en speciell film.

Hela storyn runt filmen är ju väldigt speciell och att det är en sann historia höjer bara allting. Mel Gibson, som regisserade filmen, visade även hur brutalt krig är med det rejäla våldet som visas upp. Men det funkar verkligen i en sån här film.

Nu är det inget jag brukar tänka på allt för mycket, men ljudet i den här filmen är verkligen något annat än vanligt. Speciellt när man sitter i en biosalong med alla högtalare dom har på plats. När väl krigsscenerna drar igång så är det som att man sitter mitt i allting. Det smäller, det tjuter, det skriks. Verkligen “edge of my seat” stuff. Ljudet har en stor del till hela atmosfären runt allting i filmen, så bra.

Skådespelarinsatserna är mycket bra rakt igenom. Teresa Palmer imponerar i rollen som Desmond Doss fru. Hugo Weaving ger en fantastisk insats som Desmonds pappa. Men det är verkligen Andrew Garfield som bär den här filmen med sin insats.

Detta är en film som borde tilltala dom som delar ut Oscars. Andrew Garfield borde få en nominering. Mel Gibson borde få en nominering. Filmen borde få en nomiering. Ljuddesignen borde få en nominering. Men jag tror dock en hel del av det står och väger med om Hollywood folket har förlåtit Mel Gibson efter hans skandaler för ett x-antal år sedan. Han brände nog en hel del broar på den tiden, men den här filmen har verkligen förtjänat att få ta en plats på Oscarsgalan. Så välgjord, så bra.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hacksaw Ridge (2016)

  1. Pingback: Inför Oscarsgalan 2017 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *