Compliance (2012)

220px-compliance_movie_poster

3/5

En vanlig dag på en snabbmatsresturang blir avbruten när en person som säger sig vara polis ringer in och säger att en av arbetarna i resturangen har stulit pengar av en kund. Men det är någonting mer som försegår bakom kulisserna.

Detta är en verklighetsbaserad film.
Hade jag inte vetat om det så hade jag troligen stängt av filmen. För det som händer i storyn verkar så overkligt. Karaktärerna tar såna dumma beslut rakt igenom vilket då leder till allting som händer i filmen. Så jag valde att gå in och leta reda på lite mer info om vad som hände. Dom brukar ju ibland dra ifrån orginalstoryn när dom gör filmer. Men icket, i princip allt som hände i filmen hände i verkligheten. Det är rätt otroligt i sig.

Det är lite av en slowburn men det funkar ändå rätt bra. Man fick lite The Leftovers vibbar med fotot och musiken, speciellt i öppningen. Skådespelarna gör det alla bra rakt igenom. Detta är dock en film man borde gå in och veta så lite som möjligt om för jag tror den kan bli lite mer intressantare då. Det är utan tvekan en bra film ändå.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Compliance (2012)

  1. Pingback: FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *