Calvary (2014)

enbki3vs

3/5

En intressant story kan ofta räcka långt. Calvary hade ingen story som inte lockade mig. Det var ju en av anledningarna att jag inte har gått igenom filmen tidigare. I filmen får vi följa prästen James (Brendan Gleeson) som blir mordhotad i kyrkan och vi får då följa honom genom en hel vecka där han stöter på en hel del udda personer.

Det är då grunden till historien. Filmen påminner lite om Paul Thomas Andersons Inherent Vice från samma år där det egentligen bara är en film ihopklippt med våran huvudperson som har dialoger med andra karaktärer. Men det funkar då dialogerna är så välskrivna av John Michael McDonagh. Skådespelarinsatserna håller en stabil nivå, trots att några kanske överspelar en aning. Det finns även några rätt kreativa scener (tavelpissandet är en av dom).

Detta är en film som jag kan förstå varför folk tycker om den, men den var inget för mig. Jag hade velat ha lite mer ut ur storyn än vad vi fick. Men gillar ni filmer med klyftiga dialoger och lite mörk humor så rekommenderar jag verkligen Calvary.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Calvary (2014)

  1. Fiffi skriver:

    Vad tråkigt att filmen inte klickade mer för dig, för mig blev den en wow-upplevelse av guds nåde. Otroooligt bra film. Tycker jag. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *