I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016)

i_am_the_pretty_thing_that_lives_in_the_house-205747060-large

3/5

Netflix har en väldigt bra förmåga att plocka fram bra material när det kommer till filmer och TV-serier. Detta är då en “Netflix Original” vilket då betyder att det är dom som har släppt filmen. Ruth Wilson spelar en ung sjuksköterska som flyttar in med en gammal författare som behöver hjälp. Men det hon inte visste var att det verkar finnas ett spöke i huset. Storyn låter rätt “standard skräck” men jag tycker dom berättar den på ett rätt intressant sätt.

Dom lyckas verkligen med atmosfären vilket påminde en aning om The Witch. Hela atmosfären säljer dom så bra och Ruth Wilson är mycket bra i huvudrollen. Hennes karaktär kändes väldigt goofy (om det nu är rätt ord). Hon gjorde även dom små sakerna så rätt vilket gör att dialogerna flyter på så bra. Det är lite klurigt att beskriva vad jag menar, men när hon snackar så kan hon lägga till små saker vilket gör att det känns “äkta”. Fotot av Oz Perkins och Julie Kirkwood är en av höjdpunkterna. Många av scenerna är så välgjorda och Perkins låter scenerna rulla några extra sekunder än vad dom brukar. Vilket verkligen spelar in i hela atmosfären dom lyckades med så bra.

Men jag blev ändå lite besviken. För det var vid en tidpunkt i filmen där jag trodde att dom skulle gå en väg med storyn som hade varit så intressant och rätt ovanlig. Men istället fortsatte filmen rulla vidare och rulla vidare tills min teori inte var korrekt längre. Så filmen faller lite i den tredje akten.

Betygen den här filmen har fått är väldigt låga vilket jag inte riktigt kan hålla med om. Bara fotot och insatsen av Ruth Wilson lyfter den här filmen till en trea. Hade den bara gjort någonting annat med storyn så hade detta verkligen kunnat vara en mycket bra film. Men tycker ni om skräckthrillers som inte förlitar sig på jumpscares, så rekommenderar jag verkligen den här.

Det här inlägget postades i Skräck, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *