Maggie (2015)

maggie_ver6_xlg

3/5

Grått.
Allt är så grått och mörkt i den här filmen. Från fotot till storyn. Arnold Schwarznegger spelar en far vars dotter (Abigail Breslin) blir biten av en zombie och sakta men säkert blir en av dom. Detta är ingen “The Walking Dead” film. Det är inga horders med zombies där Arnorld blåser ner dom med ett gevär. Detta är en liten story i en stor story. En far och en dotter.

Arnolds karaktär är så välspelad av honom och jag tror dom verkligen tog rätt väg i den här filmen. Han säger inte mycket och när han väl snackar så är han tystlåten. Det blir inte over the top som det kan bli i dom tidigare actionfilmerna han har gjort. Han säljer det så bra med bara sitt ansikte. En helt förstörd far som inte kan göra någonting åt det som händer med hans dotter. Abigail Breslin gör det även hon mycket bra. Hennes transformering är väldigt välgjord.

Filmen har några riktigt emotionella scener och det ska dom ha cred för. Men det var dock en scen i hela filmen som jag hade velat ha en ändring på och det är en viktig sådan. Jag förstår varför dom gick den vägen dom gjorde men jag tror att hade dom tagit en annan väg så hade nog kunnat höja filmen.

Detta är en slowburn och det är nog ingen film för alla, vilket är rätt tydligt med IMDB betyget (5,6). Men det är en ovanlig sida av zombie genren vilket är trevligt och filmen har två solida insatser av Arnold Schwarznegger och Abigail Breslin. Det finns utan tvekan kvalité.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Maggie (2015)

 1. Sofia skriver:

  Vi enas åtminstone betygsmässigt. Jag tyckte Maggie blev lite för mycket av en slowburner trots att jag var med på att den skulle vara en “ovanlig” zombierulle.

  https://bilderord.wordpress.com/2016/11/03/maggie-2015/

  • Simon skriver:

   Jo, lite så är det ju. Gillade dock att dom valde att ge oss en annan sida av zombie genren. En liten story i en stor story, vilket var trevligt.

 2. Fiffi skriver:

  Allt är verkligen grått och mörkt men samtidigt SÅ snyggt fotat, tycker jag. Att jag grinade mig sönder och samman av filmen kanske beror på föräldraaspekten av storyn för jag hade inga problem med att sätta mig in i Arnolds situation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *